Jovanna For Future

Jovanna For Future is een korte, begrijpelijke docu die de leerling plaatst in de leefwereld van een Nederlandse klimaatactivist van eigen leeftijd.

In de voetsporen van Greta Thunberg protesteert Jovanna elke vrijdag voor het stadhuis van Deventer. Dit is één van de manieren waarop ze strijd voor een eind aan klimaatverandering. Jovanna woont namelijk met haar ouders in een duurzaam aardehuis. Zo proberen ze hun uitstoot zo veel mogelijk te beperken. Dat constante nadenken over het klimaat is soms wel lastig: zo kan Jovanna niet eens een toetje dat in plastic verpakt zit eten.

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina wordt je doorgestuurd naar de pagina van 2Doc waar je de film gratis kunt bekijken. De prangende globale problematiek rondom klimaatverandering wordt dicht bij de leefwereld van Nederlandse jongeren gebracht. Wegens de korte lengte gemakkelijk in één lesuur te vertonen. Met het lesmateriaal van Movies that Matter gaan leerlingen aan de slag met de kinderrechtenquiz, waarbij ze aan de hand van de documentaire Jovanna for Future alles leren over kinderrechten.

  • Alle leeftijden

Mirjam Marks Nederland 2020, 15 min

Thema Klimaat, Globalisatie
Filmkenmerken 6-30 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op