Moving Mountains: De Watertorens van de Wereld Onderzoeken

Om de gevolgen van klimaatverandering in kaart te brengen trekt berghydroloog Walter Immerzeel met zijn team naar afgelegen hoogtes waar andere wetenschappers niet komen.

Vanuit zijn tentenkamp in de Himalaya verzamelt hij met zo’n tweehonderd meetinstrumenten gegevens over neerslag, temperatuur, luchtdruk, zonkracht, windsnelheid en meer. Hoe nauwkeuriger deze gegevens, hoe betrouwbaarder de modellen waarmee Immerzeel toekomstige ontwikkelingen in het watercyclus probeert te voorspellen. Die betrouwbaarheid is van groot belang voor de miljoenen mensen die in het klimaatgevoelige gebied stroomafwaarts wonen. In Moving Mountains wordt Immerzeel op een van zijn bergexpedities gevolgd door filmmaker en bergbeklimmer Renko Douze.

Aan de slag met deze documentaire?
Met de "Bekijk de film"-knop bovenaan deze pagina word je doorgestuurd naar YouTube waar deze korte docu gratis te bekijken is. Deze film sluit aan bij de leergebieden Mens en natuur en Wetenschap en Techniek. Na het bekijken van deze film kun je het met je leerlingen hebben over de gevolgen van klimaatverandering en hoe deze in kaart worden gebracht aan de hand van diverse meetinstrumenten.

Regie: Renko Douze Productie: Ammodo Docs Distributie: Michael Spendel Nederland 2023, 15 min

Thema Klimaat, Uitvindingen
Filmkenmerken 6-30 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op