Hotel de Grote L is Schoolfilm van de Maand september met gratis les

Leestijd ca. 3 minuten

Landelijk

Ga na de zomervakantie op een leuke manier aan de slag met taal met Hotel de grote L! In deze bijzondere boekverfilming doen Kos en zijn zussen alles om de schulden van hun vader af te betalen en het hotel van de familie te redden.

Over Hotel de grote L (85 min)

De dertienjarige Kos moet nadat zijn moeder overleden is en zijn vader in het ziekenhuis beland, het familiehotel runnen met zijn drie zussen. Hij neemt de leiding, maar samenwerken met zijn zussen is moeilijk, hij begrijpt meisjes namelijk niet zo goed. En rond Isabel, van wie hij houdt, weet hij zich ook geen houding te geven.

Bekijk de film

Over de les (po groep 8 & vo klas 1 en 2)

Wakker na de vakantie liefde voor taal aan bij je leerlingen! In deze klassikale les bij de verfilming van het gelijknamige jeugdboek vertelt (scenario-)schrijver Sjoerd Kuyper op video over het ontstaan van het idee voor de film, leest hij een fragment voor uit het boek en geeft hij de leerlingen een creatieve doe-opdracht, waarbij ze werken aan een storyboard van het voorgelezen fragment.

Open de les

3 vragen aan Sjoerd Kuyper, schrijver van het scenario en gelijknamige jeugdboek Hotel de grote L:

Over Schoolfilm van de Maand

Elke maand presenteren we een nieuwe Schoolfilm van de Maand, afwisselend voor po en vo. Altijd met een nieuwe gratis les en een link naar de film om meteen met je klas te kijken. Dit project komt voort uit Film In de Klas, het gezamenlijk initiatief van het Nederlands Film Festival, Schooltv, NPO Start en wij van Netwerk Filmeducatie. Film in de Klas werd gelanceerd om scholieren met Nederlandse film in aanraking te brengen en hen bewust te leren kijken naar de groeiende en invloedrijke beeldcultuur.

Bekijk het gratis aanbod

Altijd de nieuwste tips voor filmeducatie direct in je mailbox?

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Deel artikel op

Bekijk ook eens

Bekijk alle artikelen
Volg ons op