Glad ijs

Rink wordt nerveus van een man met een hoodie en een verdachte rugzak, wat haalt de man uit zijn tas??

Op de ijsbaan ziet Rink vanuit zijn gevonden voorwerpen-loket een verdachte jongen met een rugzak op een bankje. Dan slaan zijn gedachten op hol.

Aan de slag met deze film?

Via de 'Bekijk de film'-knop bovenaan de pagina is de korte film gratis te bekijken op YouTube. Glad ijs werd aan de hand van een inzamelingsactie gefinancierd en verscheen in 2018 op het Nederlands Film Festival. Regisseuse Joosje Duk vindt het belangrijk zware thema's met een knipoog aan te snijden. Het gratis lesmateriaal over Glad ijs geeft de leerlingen de mogelijkheid om deze verschillende thema's met elkaar te bespreken. Onderaan de pagina is een Lesson-Up te vinden die inzetbaar is bij deze korte film. In het lesmateriaal worden onder andere de thema's angst en identiteit besproken. Tevens biedt het de mogelijkheid om met een scherpe blik naar de film te kijken en zo meer te leren over filmtechnieken. Door de humoristische noot in deze short worden de leerlingen bewust gemaakt van filmtechnieken en worden lastige thema's bespreekbaar gemaakt.

Let op: dit lesmateriaal is niet specifiek ontworpen voor het vak Nederlands, maar de film is daarvoor wel inzetbaar. Kijk op deze pagina voor inspiratie voor geschikte films en (algemeen) lesmateriaal: https://filmeducatie.nl/nederlands-lessen.

  • Angst
  • Let op met kinderen tot 9 jaar

Joosje Duk Nederland 2018, 10 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Liefde, Humor
Filmkenmerken 6-30 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op