The Cloudmaker is Schoolfilm van de Maand oktober met gratis les

Leestijd ca. 4 minuten

Landelijk

Deze maand staat The Cloudmaker (voor onderbouw vo) in the spotlight, een mooie animatiefilm over een ontmoeting tussen een jong meisje en een oude man die figuren kan maken van de wolken.

De gratis les erbij werd ontwikkeld i.s.m. Yimmy Gómez Lozano (docent Spaans Hyperion Lyceum). Film en les zijn geschikt voor klas 1 t/m 3.

Over de film

In deze korte (7 min) fantasierijke Spaanstalige animatiefilm zit de kleine Fabiola in een vliegtuig dat te maken krijgt met turbulentie. Het vliegtuig stopt hoog in de lucht en de passagiers stappen uit op de wolken. Daar ontmoeten ze Hipólito, een oude man die wolken omtovert tot wonderlijke figuren. Hij wil terugkeren naar zijn geliefde op aarde, maar moet daarvoor eerst een waardige opvolger zien te vinden. Deze korte film is geanimeerd in een dromerige stijl. Met thema’s als liefde, vergankelijkheid en je talent ontdekken is deze film geschikt voor (jonge) tieners om hun verbeelding te prikkelen.

Bekijk de film

Gratis les erbij

In de les onderzoeken de leerlingen hoe een filmmaker een ode brengt aan Zuid-Amerika en in het extra deel brengen ze zelf een ode aan een Spaanstalig land. Leerlingen verdiepen zich hierdoor in de Spaanse cultuur/burgerschap en maken kennis met vormgeving in film. Deze les bestaat uit twee delen. Het tweede deel is een extra les met opdracht en kan flexibel worden ingezet.

Open de les

Docent aan het woord

Spaans docent Yimmy was betrokken bij het lesmateriaal van The Cloudmaker. Lees het interview over wat de les bijzonder maakt!

Over Schoolfilm van de Maand

Elke maand presenteren we een nieuwe Schoolfilm van de Maand, afwisselend voor po en vo. Altijd met een nieuwe gratis les en een link naar de film om meteen met je klas te kijken. Dit project komt voort uit Film In de Klas, het gezamenlijk initiatief van het Nederlands Film Festival, Schooltv, NPO Start en wij van Netwerk Filmeducatie. Film in de Klas werd gelanceerd om scholieren met Nederlandse film in aanraking te brengen en hen bewust te leren kijken naar de groeiende en invloedrijke beeldcultuur.

Bekijk al het (gratis) aanbod

Deel artikel op

Bekijk ook eens

Bekijk alle artikelen
Volg ons op