The Cloudmaker

Korte Spaanstalige animatiefilm over een ontmoeting tussen een jong meisje en een oude man die figuren kan maken van de wolken.

De kleine Fabiola zit in een vliegtuig dat te maken krijgt met turbulentie en wordt gegrepen door de wolken. Het vliegtuig stopt hoog in de lucht en de passagiers stappen uit op de wolken. Daar ontmoeten ze Hipólito, een oude man die wolken omtovert tot wonderlijke figuren. Hij wil terugkeren naar zijn geliefde op aarde, maar moet daarvoor eerst een waardige opvolger zien te vinden.

Deze fantasierijke korte film is Spaans gesproken en geanimeerd in een dromerige stijl. Met thema’s als liefde, vergankelijkheid en je talent ontdekken is deze animatie geschikt voor (jonge) tieners om hun verbeelding te prikkelen.

Aan de slag met deze film?

The Cloudmaker is vanwege de korte duur gemakkelijk in te zetten in de klas en is bovendien gratis te bekijken via de “Bekijk in de klas”-knop bovenaan deze pagina. De film kan zowel ingezet worden in een les Spaans, als in een les over fantasie, animatie of je roeping vinden. Onderstaande LessonUp-les is geschikt voor het vak Spaans en bevat luister- en kijkopdrachten. Leerdoel van de les: Leerlingen ontdekken hoe de filmmaker een ode aan Latijns-Amerika heeft vormgegeven. Optioneel: Leerlingen maken zelf ook een ode.

  • Alle leeftijden

Hanna van Niekerk Nederland 2020, 7 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Verbeelding / fantasie, Latijns-Amerika
Filmkenmerken 6-30 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op