Het herriehofje: Verliefde verhalen is Schoolfilm van de Maand maart 2024

Leestijd ca. 2 minuten

Landelijk

In maart is de aflevering Verliefde verhalen van de jeugddramaserie Het herriehofje Schoolfilm van de Maand, al geschikt voor groep 1 en 2. In de aflevering vraagt Asha zich af of ze verliefd is op Matteo. Of zijn ze gewoon vrienden? De bijbehorende nieuwe les is perfect voor groep 3 en 4!

Over Verliefde Verhalen

In de aflevering Verliefde verhalen (10 min) van Het herriehofje vraagt Asha zich af of ze misschien verliefd is op Matteo. Maar wat is verliefd zijn eigenlijk? Asha vraagt haar grote zus Ayana om advies. Ook de oma van Hiba heeft veel over het onderwerp te vertellen.

Bekijk film

Over de les

In de bijbehorende nieuwe les bekijken leerlingen de aflevering Verliefde verhalen van Het herriehofje. Actrice Ailani (in de serie speelt ze Asha) bespreekt met de leerlingen wat verliefdheid nou eigenlijk is en deelt een acteer-opdracht. Hierin gaan leerlingen verschillende gevoelens uitbeelden. De les is geschikt voor groep 3 en 4 en duurt 30 minuten (inclusief bekijken van de film).

Naar de les

Meer films over liefde

Enthousiast over de aflevering Verliefde verhalen maar ook benieuwd naar de rest van de selectie films die goed aansluiten bij de Week van de Lentekriebels? Film leent zich goed om onderwerpen rondom relationele- en seksuele vorming bespreekbaar te maken, daarom hebben wij speciaal voor deze week, 8 (gratis) films voor verschillende groepen van het primair onderwijs bij elkaar gezet.

Naar de filmselectie

Film in de Klas

Schoolfilm van de Maand biedt leraren elke maand een nieuwe gratis les én een link naar de film om direct met je klas te kijken. De ene maand voor het primair onderwijs, de andere maand voor het voortgezet onderwijs. Dit project komt voort uit Film In de Klas, een gezamenlijk initiatief van het Nederlands Film Festival, Schooltv, NPO Start en Netwerk Filmeducatie.

Naar Film in de Klas

De nieuwste film- en lestips maandelijks in je inbox?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!
Deel artikel op

Bekijk ook eens

Bekijk alle artikelen
Volg ons op