Anansi de spin: Pestkop is Schoolfilm van de Maand oktober met gratis les

Leestijd ca. 2 minuten

Landelijk

Uitgelicht in de maand oktober: Pestkop. In deze aflevering gaat Anansi de spin de plagende Aap een lesje leren. In de les erbij stelt de schrijver van de Anansi boeken leuke kijkvragen aan de leerlingen en geeft hij ze een leuke sociale doe-opdracht. Film en les zijn perfect voor de onderbouw en ideaal om in te zetten tijdens de Week tegen Pesten en de Kinderboekenweek!

De serie De avonturen van Anansi de spin bestaat uit 15 grappige sprookjes van 9 minuten. De volksverhalen over Anansi zijn eeuwenoud. Ze gaan over een spin die keer op keer zijn tegenstanders in de luren legt. Wie niet groot en sterk is, moet natuurlijk slim zijn!

Over Pestkop (9 min)

Anansi is een slimme, ondeugende spin. Samen met zijn dierenvrienden beleeft Anansi vrolijke avonturen. Deze zijn gebaseerd op de volkssprookjes uit veel Surinaamse, Caribische en West-Afrikaanse gebieden. In deze aflevering is Aap iedereen in het bos op een vervelende manier aan het plagen. Anansi gaat hem een lesje leren. Maar... wel een heel positief lesje!

Bekijk de film

Over de les (po groep 1 & 2)

Speciaal voor de Kinderboekenweek 2023 (thema: bij mij thuis) wordt de les ingeleid door schrijver Iven Cudogham, die de verhalen van Anansi heeft bewerkt voor prentenboeken, animatieserie, theater en film. Iven stelt kijkvragen en heeft een leuke, sociale doe-opdracht voor de kinderen in de klas, naar aanleiding van het positieve lesje van Anansi in deze aflevering 'Pestkop'. Tenslotte leest Iven een stukje voor uit een Anansi-verhaal en vraagt hij leerlingen te voorspellen hoe het verhaal verder gaat...

Open de les

Nieuw boek!

Het nieuwe (vijfde) deel uit van de Anansi prentenboekenreeks van schrijver Iven Cudogham is net uit: Anansi de Spin en de verjaardagstaart! Bekijk hier alle delen.

Schrijver Iven Cudogham over Anansi de spin en de Kinderboekenweek

Elke maand een nieuwe Schoolfilm van de Maand. Altijd met een nieuwe gratis les en een link naar de film om meteen met je klas te kijken. Dit project komt voort uit Film In de Klas, het gezamenlijk initiatief van het Nederlands Film Festival, Schooltv, NPO Start en Netwerk Filmeducatie.

Alle Film in de Klas films

Deel artikel op

Bekijk ook eens

Bekijk alle artikelen
Volg ons op