Alles mag is Schoolfilm van de Maand februari 2023 met gratis les

Leestijd ca. 2 minuten

Landelijk

In februari staat Alles mag (po midden- en bovenbouw) centraal, een korte film (23 min) over de 11-jarige Brabantse Tygo die op zijn nieuwe basisschool in Amsterdam een spreekbeurt houdt over zijn favoriete feest: carnaval. Nadat zijn klasgenoten hem eerst belachelijk maken ontdekken zij dat het feest een dubbele betekenis voor hem heeft gekregen...

Over de film

Hoewel de vader van de 11-jarige Tygo altijd zegt dat met carnaval alles mag en Tygo ervan droomt om bij de majorettes te gaan, toont zijn vader hem tegelijkertijd dat je zelfs met carnaval te ver kunt gaan. Bekijk deze bijzondere korte film over kiezen wie je wil zijn.

Bekijk de film

Over de les

In de bijbehorende les op LessonUp ontmoeten de leerlingen het hoofdpersonage en onderzoeken ze hun eigen favoriete feest. Mét leuke doe-opdracht voor in de klas, bedacht en verteld door regisseur Steven Wouterlood. Film en les zijn geschikt voor het basisonderwijs, vanaf groep 5. De les werd mede-ontwikkeld door Cinekid.

Open de les

Steven Wouterlood: "De film gaat over mogen kiezen wie je wil zijn"

Alles mag speelt zich af tegen het decor van het carnaval in een Brabants dorp. Met de doe-opdracht in de nieuwe filmles vertellen leerlingen hoe ze zelf feestvieren. In dit 3-vragen-interview vertelt Steven waarom.

Naar interview & doe-opdracht

Schoolfilm van de Maand

Elke maand presenteren we een nieuwe Schoolfilm van de Maand, afwisselend voor po en vo. Altijd met een nieuwe gratis les en een link naar de film om meteen met je klas te kijken. Dit project komt voort uit Film In de Klas, het gezamenlijk initiatief van het Nederlands Film Festival, Schooltv, NPO Start en wij van Netwerk Filmeducatie. Film in de Klas werd gelanceerd om scholieren met Nederlandse film in aanraking te brengen en hen bewust te leren kijken naar de groeiende en invloedrijke beeldcultuur.

Bekijk het gratis aanbod

Iedere maand als eerste het laatste nieuws rondom filmeducatie ontvangen?

Schrijf je in voor onze onderwijsnieuwsbrief!

Deel artikel op

Bekijk ook eens

Bekijk alle artikelen
Volg ons op
s