Het schnitzelparadijs is Schoolfilm van de Maand mei met gratis les

Leestijd ca. 2 minuten

Tamara

In de maand mei is Het schnitzelparadijs de Film van de Maand. In deze hilarische komedie wil de vader van Nordip niets liever dan dat zijn zoon medicijnen gaat studeren. Maar Nordip weet nog niet wat hij wil en gaat in restaurant De Blauwe Gier aan de slag als afwashulp.

Nordip belandt in grappige situaties met twee kibbelende Marokkanen, een Turkse keukenhulp, een Joegoslavische slager en een hardrocker als chef en een sadistische hulpkok. In deze komedie met vaart zit een Romeo en Julia-liefdeslijn, want Nordip wordt verliefd op Agnes, het nichtje van de restauranteigenares. 

Deze boekverfilming van regisseur Martin Koolhoven is losjes gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijver Khalid Boudou en geeft een grappige kijk op de Nederlandse samenleving.

Bekijk de nieuwe gratis les

Deze les gaat in op filmische aspecten zoals beeld, geluid en muziek. Aan de hand van elf korte fragmenten met vragen, stappen leerlingen in de schoenen van de maker. Met de optionele doe-opdracht creëren leerlingen zelf een storyboard. Geschikt voor het vo, vanaf klas 2.

Ga naar LessonUp

Lees ook het interview met de regisseur

Deel artikel op

Bekijk ook eens

Bekijk alle artikelen
Volg ons op