Kabam! Spullenmonster is Schoolfilm van de Maand maart 2023 met gratis les

Leestijd ca. 2 minuten

Landelijk

Uitgelicht in de maand maart: Spullenmonster. Deze aflevering van de serie Kabam! gaat over Mahin die niet kan slapen omdat ze bang is voor de monsters onder haar bed.

Kabam! is een 10-delige serie over de kinderen uit groep 3 van meester Mo. De kinderen in de klas verschillen onderling, maar één ding hebben ze gemeen: ze zijn allemaal weleens bang. De makers van Kabam! wonnen een Emmy Award voor de manier waarop ze laten zien dat iedereen weleens bang is én dat je met gebruik van je fantasie vaak wel een oplossing kunt verzinnen.

Over Spullenmonster (8 min)

Mahin speelt samen met vriendje Kairo met haar knuffels. Nadat Kairo door zijn papa is opgehaald, komt Mahin terug in haar donkere kamer. Eenmaal in bed durft Mahin niet te gaan slapen want ze hoort een stem onder haar bed vandaan komen. Komt de stem van een monster? Of is het monster niet zo eng als hij lijkt?

Bekijk de film

Over de les (groep 1 t/m 3)

In de les wissel je het kijken af met gesprekken en doe-opdrachten. De opdrachten gaan vooral over de rollen van de pratende knuffels en hun stemmen. Andere over je fantasie gebruiken bij licht en donker. Kinderen leren dat je je fantasie over wat er in het donker zou kunnen zijn, ook kunt ombuigen.

Open de les

3 vragen aan acteur Idriss Nabil

Idriss speelt de goedlachse en inlevende meester Mo in de serie Kabam! In dit interview vertelt Idriss hoe een goede kinderfilm kan bijdragen aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen.

Lees het interview

3 vragen aan lesontwikkelaar Eva Laurillard

De actieve les bij Spullenmonster gaat over méér dan alleen kijken. Het gaat ook over het ervaren met je andere zintuigen. Eva van Taartrovers is één van de makers van het lesmateriaal bij de serie Kabam! en vertelt erover.

Lees het interview

Over Schoolfilm van de Maand

Elke maand presenteren we een nieuwe Schoolfilm van de Maand, afwisselend voor po en vo. Altijd met een nieuwe gratis les en een link naar de film om meteen met je klas te kijken. Dit project komt voort uit Film In de Klas, het gezamenlijk initiatief van het Nederlands Film Festival, Schooltv, NPO Start en wij van Netwerk Filmeducatie. Film in de Klas werd gelanceerd om scholieren met Nederlandse film in aanraking te brengen en hen bewust te leren kijken naar de groeiende en invloedrijke beeldcultuur.

Bekijk het gratis aanbod

Iedere maand als eerste het laatste nieuws rondom filmeducatie ontvangen?

Schrijf je in voor onze onderwijsnieuwsbrief!
Deel artikel op

Bekijk ook eens

Bekijk alle artikelen
Volg ons op