Sea Shadow is Schoolfilm van de Maand november met gratis les

Leestijd ca. 3 minuten

Landelijk

Deze maand staat Sea Shadow (voor middenbouw po) in the spotlight, een mooie korte film die laat zien dat animatie en een grote verbeelding elke fantasie tot leven kan laten komen. De gratis les erbij werd ontwikkeld i.s.m. Cinekid. Hierin gaan leerlingen zelf aan de slag met hun fantasie. Film en les zijn geschikt voor de middenbouw van het primair onderwijs (vanaf groep 3).

Over de film

De negenjarige Max kan niet met zijn moeder en zusje mee naar de zee, omdat hij aan zijn spreekbeurt moet werken. Zijn vader heeft thuis weinig aandacht voor hem. Dan ziet Max dat de schaduw van een telefoonoplader op een mannetje lijkt. Hij tekent er oogjes en een mond bij en tot zijn verbazing komt het mannetje tot leven. Hij vraagt Max om hem naar zee te brengen. Max en zijn vader zetten al hun verbeeldingskracht in om zijn wens in vervulling te laten gaan.

Naar de film

Gratis les erbij

In de les kijk je de korte film en ontdekken de leerlingen aan de hand van deze film dat elke fantasie verfilmd kan worden. Daarna gaan ze zelf aan de slag met hun fantasie. Ze ontdekken de fantasie van de filmmaker en ontdekken hun eigen fantasie. In een kort filmpje vertelt filmmaker Vincent Bal over het ontstaan van zijn film, hoe hij geïnspireerd raakte door zijn eigen schaduwtekeningen en hoe het maken van de film verliep. Ook geeft hij tips voor het maken van een eigen schaduwtekening.

Open de les

Over Schoolfilm van de Maand

Elke maand presenteren we een nieuwe Schoolfilm van de Maand, afwisselend voor po en vo. Altijd met een nieuwe gratis les en een link naar de film om meteen met je klas te kijken. Dit project komt voort uit Film In de Klas, het gezamenlijk initiatief van het Nederlands Film Festival, Schooltv, NPO Start en wij van Netwerk Filmeducatie. Film in de Klas werd gelanceerd om scholieren met Nederlandse film in aanraking te brengen en hen bewust te leren kijken naar de groeiende en invloedrijke beeldcultuur.

Bekijk al het (gratis) aanbod

Deel artikel op

Bekijk ook eens

Bekijk alle artikelen
Volg ons op