Sea Shadow

Is alles mogelijk in film? Deze korte film toont dat animatie en een grote verbeelding elke fantasie tot leven kan laten komen.

Max (9) kan niet mee met zijn moeder en zusje naar de zee, omdat hij aan zijn spreekbeurt moet werken. Dan ziet Max dat de schaduw van een telefoonoplader op een mannetje lijkt. Hij tekent er oogjes en een mondje bij. Tot zijn verbazing komt het mannetje tot leven! Hij vraagt Max om hem naar de schaduwzee te brengen, die door een vaas op een muur in de kamer wordt geprojecteerd. Max zet alles op alles om het mannetje - voor de zon verdwijnt - naar de zee te brengen. Hij wordt daarbij geholpen door zijn vader, die er gaandeweg in slaagt om een beetje van zijn stoffige volwassenheid af te gooien en met een kinderlijke, onbevangen blik naar de wereld te kijken. En daardoor ook dichter tot zijn zoon Max komt.

Aan de slag met deze film?

Deze korte film is gratis te bekijken via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina. Met een lengte van tien minuten is deze film uitermate geschikt om in de klas te bekijken en na te bespreken. In de onderstaande les (inclusief film) ontdekken leerlingen de fantasie van de filmmaker en zetten ze hun eigen fantasie in. In film kan alles, elke fantasie kan werkelijkheid worden! In de film is er een jongetje die in een schaduw een mannetje ziet dat tot leven komt. Zien de leerlingen het mannetje ook in de schaduw? En welke fantasieën zien ze in de schaduwen in het klaslokaal?

  • Alle leeftijden

Vincent Bal Nederland 2020, 10 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Familie, Verbeelding / fantasie
Filmkenmerken 6-30 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op