Coming in is Schoolfilm van de Maand december met gratis les

Leestijd ca. 2 minuten

Landelijk

Uitgelicht in de maand december: de korte documentaire Coming In (14 min). Regisseur Esmée van Loon bevraagt queer mensen over de ongeschreven regels rondom de coming-out. Met gratis les, perfect om in te zetten rondom Paarse Vrijdag (8 december), bij een mentoruur of een burgerschapsles over seksuele diversiteit. Geschikt voor het vo, vanaf jaar 2.

Over Coming In

Wie heeft besloten dat uit de kast komen een overgangsritueel is voor niet-heteroseksuele mensen, maar onnodig is voor hetero’s? In de film gaat de maker op zoek naar antwoord op de vraag voor wie we eigenlijk uit de kast komen. Jongeren vertellen openhartig over hun coming-out, en waarom ze het lastig blijven vinden.

Bekijk de film

Over de les

Met deze les gaan Jay en Whitney, twee Paarse Vrijdag ambassadeurs, het gesprek aan met elkaar en de klas over de documentaire ‘Coming In’, waarin verschillende lhbtq+’ers worden bevraagd over de coming-out. Ook vertellen deze twee jongeren hoe de coming-out voor hen was en geven ze de klas een opdracht: alle leerlingen schrijven een lief, kort berichtje waarmee ze een van de jongeren uit 'Coming In' een hart onder de riem steken.

Open de les

Paarse Vrijdag

Paarse Vrijdag (8 december) is de actiedag van GSA Netwerk. Door als school of klas mee te doen, laat je zien dat iedereen bij jou op school zichzelf kan zijn en niemand gepest of uitgesloten mag worden om wie die is, of op wie die verliefd is. 'Coming In', de Schoolfilm van de Maand december, niet geschikt voor jouw klas? Kies een andere passende (gratis) film over seksuele oriëntatie / diversiteit om met je klas te bespreken.

Naar de filmselectie

Elke maand een nieuwe Schoolfilm van de Maand. Altijd met een nieuwe gratis les en een link naar de film om meteen met je klas te kijken. Dit project komt voort uit Film In de Klas, het gezamenlijk initiatief van het Nederlands Film Festival, Schooltv, NPO Start en Netwerk Filmeducatie.

Alle Film in de Klas films

Deel artikel op

Bekijk ook eens

Bekijk alle artikelen
Volg ons op