Sammy Paramaribo Schoolfilm van de Maand juni met gratis les

Leestijd ca. 2 minuten

Landelijk

Uitgelicht in de maand juni, de aflevering Surinaams Vliegeren (8 min) van de serie Sammy Paramaribo. Hierin moet Samantha vrienden worden met de kinderen in de Vergeet-me-niet-straat om samen een mooie vlieger te maken. Voor onder/middenbouw van het primair onderwijs.

Sammy Paramaribo is een 5-delige serie waarin de zevenjarige Samantha Trustfull uit Almere eindelijk, na haar broers en zussen, aan de beurt is om op vakantie te gaan naar het avontuurlijke Suriname en haar geliefde Tante Sjaan. In Paramaribo ontdekt ze de diverse culturen die Suriname rijk is.

Over Surinaams Vliegeren

Samantha maakt tijdens haar vakantie kennis met de culturen van Paramaribo die Suriname rijk is. In deze eerste aflevering van de serie (8 minuten) maakt Sammy nieuwe vrienden, en doen ze mee aan een vliegerwedstrijd. Ze maken samen hun eigen vlieger en proberen de eerste prijs te winnen: gratis schaafijs!

Bekijk de aflevering

Over de les (po groep 3-4)

Hoe vieren jouw leerlingen vakantie? Gewoon thuis of in het buitenland? Maken ze dan nieuwe vriendjes? Hoe doen ze dat? Leerlingen analyseren in deze les op een laagdrempelige manier hoe film gevoel laat zien, reflecteren op hun eigen ervaring met vrienden maken en gaan samenwerken om hun eigen vlieger te maken. Extra leuk: hoofdrolspeelster 'Sammy' stelt zelf de kijkvragen! Lesduur: 45 minuten.

Open de les

Waarom je Surinaams Vliegeren moet kijken in de klas? Dat vertelt Noëmie, die de hoofdrol van Sammy speelt, in deze video:

Elke maand presenteren we een nieuwe Schoolfilm van de Maand, afwisselend voor po en vo. Altijd met een nieuwe gratis les en een link naar de film om meteen met je klas te kijken. Dit project komt voort uit Film In de Klas, het gezamenlijk initiatief van het Nederlands Film Festival, Schooltv, NPO Start en wij van Netwerk Filmeducatie.

Meer gratis films via Film in de Klas

Deel artikel op

Bekijk ook eens

Bekijk alle artikelen
Volg ons op