Kop op

Nadat drie vrienden een gedumpte wasmachine met vreemde krachten vinden, leren ze alles over elkaars cultuur kennen.

Sef, Wesley en Marjolein voetballen graag met elkaar in de buurt. Tijdens het voetballen vinden ze een magische wasmachine waardoor ze hun hoofden verwisselen. Nu zullen ze een dag als elkaar moeten doorbrengen. Marjolein leert veel over de Marokkaanse cultuur, Wesley leert dat meisjes net zoveel kunnen als jongens en Sef moet leren voetballen in het team van Wesley. Een verhaal over leren van elkaar.

Aan de slag met deze film?

De korte film is gratis te bekijken via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina. De film laat op mooie en humoristische wijze zien hoe je elkaars culturele achtergrond leert waarderen.

Kop op werd vertoond tijdens het Nederlands Film Festival 2017 in het blok 'vriendschap' samen met Bullet Time (2017), De vogelvriend (2016) en De wereld van Kim en Bob (2016). Het lesmateriaal werd ontwikkeld door het NFF i.s.m. Eye Filmmuseum voor primair onderwijs. De docentenhandleiding en bijbehorende PowerPoint bieden handvaten bij het voor- en nabespreken van de film in de klas.

Op LessonUp is ook lesmateriaal te vinden van Film in de klas, een initiatief van het Nederlands Film Festival, NPO Start, Netwerk Filmeducatie en Schooltv.nl. In deze les leren leerlingen om hun filmervaring te verwoorden en te onderzoeken. Wat vinden ze van de film? Waarom vinden ze dat? Ze onderzoeken hoe filmmakers personages vormgeven en ontdekken dat een film een boodschap kan hebben.

  • Alle leeftijden

Marieke Blaauw, Joris Oprins en Job Roggeveen, Nederland 2016, 21 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Identiteit, Vriendschap, Feminisme
Filmkenmerken 6-30 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op