Okedoeibedankt is Schoolfilm van de Maand juni 2024 (mét lesje gebarentaal)

Leestijd ca. 3 minuten

Landelijk

In juni is de film Okedoeibedankt Schoolfilm van de Maand. Deze avontuurlijke film gaat over twee jonge, dove meisjes die samen op een onvergetelijke roadtrip gaan. Hoofdrolspeelsters Mae (Jamie) en Douae (Imane) geven in de les voorafgaand aan de film jouw leerlingen een lesje gebarentaal. Ook perfect om mee in de zomervakantiestemming te komen!

Film en les staan klaar voor gratis gebruik en zijn geschikt voor de bovenbouw (groep 6, 7, 8) van het primair onderwijs.

Over de les

Hoofdrolspeelsters Mae en Douae (in de film Jamie en Imane) geven je leerlingen voorafgaand aan de film een lesje gebarentaal. Ze leren ze tien woorden en korte zinnen in gebarentaal, superleuk ter voorbereiding op de film. Als ze goed opletten zullen ze de gebaren daarna herkennen in de film. Ook geven ze een introductie op de film en vertellen ze hoe het was om in de film te spelen.

Naar de les (met gebarentaal)

Over de film

Dit zomerse coming-of-age drama (90 min) van regisseur Nicole van Kilsdonsk gaat over twee jonge, dove meisjes (de verlegen Jamie van 12 en haar stoere klasgenootje Imane van 13) die samen op een avontuurlijke roadtrip gaan waarbij ze niet alleen elkaar, maar ook zichzelf beter leren kennen. Ze vertrekken samen naar Parijs, maar de dingen gaan niet zoals gepland, waardoor de reis een enorm avontuur wordt. De film wordt gezien en beleefd vanuit het perspectief van tieners met een gehoorbeperking en grotendeels verteld in gebarentaal.

Direct naar de film

Actrices Douae en Mae zouden het leuk vinden als je de film kijkt met je leerlingen (groep 6, 7 en 8)

Schoolfilm van de Maand biedt leraren elke maand een nieuwe gratis les én een link naar de film om direct met je klas te kijken. De ene maand voor het primair onderwijs, de andere maand voor het voortgezet onderwijs. Dit project komt voort uit Film In de Klas, een gezamenlijk initiatief van het Nederlands Film Festival, Schooltv, NPO Start en Netwerk Filmeducatie.

Meer over Film in de Klas

Deel artikel op

Bekijk ook eens

Bekijk alle artikelen
Volg ons op