#tagged is Schoolfilm van de Maand november met gratis les

Leestijd ca. 2 minuten

Landelijk

Uitgelicht in november: #tagged, een aangrijpende korte film over de gevolgen van social media gebruik onder jongeren. De nieuwe gratis les bespreekt onderwerpen als online shaming, victim blaming en bystander vs. upstander, waarmee deze heel geschikt is om in te zetten rondom de Week van de Mediawijsheid.

Over #tagged (12 min)

Wat deed de 14-jarige Elise op een uit de hand gelopen feestje? Wat zij die avond op Instagram, Facebook en YouTube plaatst, gaat een eigen leven leiden. Ze verliest de controle over haar online leven en zo verandert haar telefoon van beste vriend in haar ergste vijand.

Bekijk de film

Over de les (vo jaar 2)

Aan de hand van kijkvragen op video van actrice Magali Bruins gaan leerlingen met elkaar in gesprek over het thema van de film, online shaming. Ook leren ze over victim blaming en wat de wet zegt over het zonder toestemming delen van privé-beelden. Ten slotte maken ze een opdracht 'van bystander naar upstander', waarbij de leerlingen als groep met elkaar afspreken hoe om te gaan met online shaming. Deze les past goed bij het vak maatschappijleer of een mentoruur.

Open de les

Hoofdrolspeelster Magali over #tagged

Elke maand een nieuwe Schoolfilm van de Maand. Altijd met een nieuwe gratis les en een link naar de film om meteen met je klas te kijken. Dit project komt voort uit Film In de Klas, het gezamenlijk initiatief van het Nederlands Film Festival, Schooltv, NPO Start en Netwerk Filmeducatie.

Alle Film in de Klas films
Deel artikel op

Bekijk ook eens

Bekijk alle artikelen
Volg ons op