Liefjes

Iedereen is op zoek naar de ware liefde, maar hoe beïnvloedt sociale media deze zoektocht?

Op een Zuid-Franse camping strijken Malak, Celia en Jae met hun families neer voor een lange zomervakantie. Malak met haar alleenstaande moeder, Celia met haar ouders en broertje en Jae met haar moeder, stiefvader en broertjes. Jae duikt direct in haar telefoon, ze ontmoet mensen liever niet ‘IRL’. Ook Celia klampt zich vast aan haar telefoon: het is haar directe lijn met haar vriendje. Malak wordt verliefd op een gitaarspelende Franse jongen. Zou hij háár ook zien staan? In deze documentaire worden de tienermeiden, afzonderlijk van elkaar, gefilmd en geïnterviewd. Ze mijmeren over ‘de ware liefde’, vertellen openhartig over hun onzekerheden en over hoe het is om op te groeien in een social media-wereld.

Aan de slag met deze documentaire?

Deze documentaire is te bekijken via Picl via de "Bekijk de film"-knop bovenaan de pagina. De thema's liefde, sociale media, vriendschap, identiteit, en vakantie staan centraal in deze film.

NFF Educatieprogramma

Ga tijdens het Nederlands Film Festival aan de slag met filmeducatie aan de hand van een echte bioscoopervaring in festivalsfeer. Met het educatieprogramma van 2024 helpt NFF om van jouw leerlingen beeldbewuste kijkers te maken. Op deze pagina vind je meer informatie over het educatieprogramma van deze film. Bezoek samen met je klas het festival! Schrijf je hier in.

  • Alle leeftijden

Regie: Natalie Bruijns & Anneke de Lind van Wijngaarden Productie: Witfilm Omroep: HUMAN / Distributie: Amstelfilm Nederland 2024, 80 min

Thema Vriendschap, Sociale Media, Reizen / vakantie, Liefde
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op