De Boskampi's is Schoolfilm van de Maand september met gratis les

Leestijd ca. 4 minuten

Landelijk

Deze maand staat De Boskampi's (voor midden/bovenbouw po) in the spotlight, een komische jeugdfilm over een jongen die een list verzint om niet langer gepest te worden door zich voor te doen als zoon van een gevreesde maffiabaas. De gratis les erbij werd ontwikkeld i.s.m. Cinekid. Film en les zijn geschikt voor groep 5 tot en met 8.

Bekijk de teaser van de gloednieuwe les die klaarstaat voor gebruik.

" Relevante film met een onderwerp (pesten) dat altijd leeft!"

Docent basisschool de Sleutelbloem, Beverwijk

Over de film

Puber Rik Boskamp is het helemaal zat om, net als zijn sullige vader, te worden gepest. Als hij naar een nieuwe school gaat, brengt een maffiafilm hem op een idee: hij maakt zijn nieuwe omgeving wijs dat zijn vader een kille maffiabaas is. Rik wordt de stoere jongen van de school, maar hoe lang kan hij deze leugen volhouden? Deze komische film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Marjon Hoffman en speelt met het genre van de Amerikaanse gangsterfilm. Zo kan de film niet alleen ingezet worden in een les over pesten en gepest worden, maar ook over boekverfilmingen of (film)genres.

Bekijk de film

Gratis les erbij

In de gloednieuwe les gaan leerlingen aan de slag met de film. Ze bekijken enkele fragmenten en gaan daarbij in op verschillende filmtechnieken. Ook lezen ze een fragment uit het eerste hoofdstuk van het boek waarop de film gebaseerd is en vergelijken dit met het begin van de film. Aan het eind van de les vertelt acteur Thor Braun, die de hoofdrol speelt in de film, over de film en zijn acteerwerk en heeft hij een leuke acteeropdracht voor de leerlingen.

Open de les

" De opdracht om een stukje te lezen heeft ervoor gezorgd dat de leerlingen allemaal het boek willen lezen. De les werkt leesplezier bevorderend!"

Docent basisschool de Touwbaan, Oosterhout

Over Schoolfilm van de Maand

Elke maand presenteren we een nieuwe Schoolfilm van de Maand, afwisselend voor po en vo. Altijd met een nieuwe gratis les en een link naar de film om meteen met je klas te kijken. Dit project komt voort uit Film In de Klas, het gezamenlijk initiatief van het Nederlands Film Festival, Schooltv, NPO Start en wij van Netwerk Filmeducatie. Film in de Klas werd gelanceerd om scholieren met Nederlandse film in aanraking te brengen en hen bewust te leren kijken naar de groeiende en invloedrijke beeldcultuur.

Bekijk al het (gratis) aanbod

Deel artikel op

Bekijk ook eens

Bekijk alle artikelen
Volg ons op