Stuckwitu is Schoolfilm van de Maand januari 2023 met gratis les

Leestijd ca. 2 minuten

Landelijk

In januari staat de korte film Stuckwitu (vo vanaf klas 3) centraal, een korte humoristische coming-of-age film over twee hartsvriendinnen die hun tienertijd hopeloos willen herbeleven. Met een lengte van negen minuten is deze film uitermate geschikt om in de klas te bekijken en na te bespreken. In de bijbehorende les op LessonUp staat de bijzondere sfeer uit de film centraal. 

Over de film

Gaby en Kesh zijn twee slackers van begin twintig die hun dagen vullen met het ophalen van jeugdherinneringen. Wanneer de twee lucht krijgen van een schuimparty besluiten ze samen nog één keer hun tienerjaren te herbeleven... De sfeer in de film is opmerkelijk. De filmmaker heeft gekozen voor een dromerige sfeer, om aan te geven dat de twee meiden gevangen zitten in hun eigen innerlijke wereld.

Naar de film

Over de les

In de bijbehorende gratis les op LessonUp staat de bijzondere sfeer uit de film centraal. De leerlingen kunnen afloop van deze les uitleggen hoe de filmmaker deze sfeer heeft gecreëerd met geluid, montage en camerawerk, en hoe zij zelf sfeer kunnen creëren door de stappen van de maker toe te passen.

Open de les

Over Schoolfilm van de Maand

Elke maand presenteren we een nieuwe Schoolfilm van de Maand, afwisselend voor po en vo. Altijd met een nieuwe gratis les en een link naar de film om meteen met je klas te kijken. Dit project komt voort uit Film In de Klas, het gezamenlijk initiatief van het Nederlands Film Festival, Schooltv, NPO Start en wij van Netwerk Filmeducatie. Film in de Klas werd gelanceerd om scholieren met Nederlandse film in aanraking te brengen en hen bewust te leren kijken naar de groeiende en invloedrijke beeldcultuur.

Bekijk al het (gratis) aanbod)

Deel artikel op

Bekijk ook eens

Bekijk alle artikelen
Volg ons op