Stuckwitu

Een korte humoristische coming-of-age film over twee hartsvriendinnen die hun tienertijd hopeloos willen herbeleven.

Gaby en Kesh zijn twee slackers van begin twintig die hun dagen vullen met het ophalen van jeugdherinneringen. Wanneer de twee lucht krijgen van een schuimparty besluiten ze samen nog één keer hun tienerjaren te herbeleven... De sfeer in de film is opmerkelijk. De filmmaker heeft gekozen voor een dromerige sfeer, om aan te geven dat de twee meiden gevangen zitten in hun eigen innerlijke wereld.

Aan de slag met deze film?

Deze korte film is gratis te bekijken via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina. Met een lengte van negen minuten is deze film uitermate geschikt om in de klas te bekijken en na te bespreken. In de bijbehorende les op LessonUp staat de bijzondere sfeer uit de film centraal. De leerlingen kunnen afloop van deze les uitleggen hoe de filmmaker deze sfeer heeft gecreëerd met geluid, montage en camerawerk, en hoe zij zelf sfeer kunnen creëren door de stappen van de maker toe te passen.

Film & Nederlands
Onderaan deze pagina is lesmateriaal beschikbaar als PDF of als LessonUp, speciaal gemaakt voor de Nederlands les. Het doel is om de leerling enthousiast te maken om te lezen. De opdracht heet 'Ontdek hoe verhalen zijn opgebouwd met film', waarin leerlingen door goed te kijken en te luisteren naar een korte film op een snelle en laagdrempelige manier leren hoe verhalen zijn opgebouwd. Ze leren de vijf stadia van de verhaalstructuur volgens de oude Griekse denker Aristoteles te herkennen en te beschrijven. Met een verdiepende opdracht leren leerlingen dezelfde principes toe te passen op een kort geschreven verhaal.

Bekijk de andere favoriete lessen van Nederlands leraren op deze pagina: https://filmeducatie.nl/nederlands-lessen.

  • Alle leeftijden
  • Grof taalgebruik

Timo Ottevanger Nederland 2020, 9 min

Thema Coming of age, Vriendschap
Filmkenmerken 6-30 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op