Lentekriebels op de basisschool

Leestijd ca. 4 minuten

Landelijk

Van 4 t/m 8 maart 2024 is het de Week van de Lentekriebels!

Film leent zich goed om onderwerpen rondom relationele- en seksuele vorming bespreekbaar te maken. Ontdek onze filmselectie met gratis te bekijken films voor het primair onderwijs voor verschillende groepen.

'Weerbaar online' tip!

Dit jaar is het thema van de Week van de Lentekriebels: 'Weerbaar online'. De tweede aflevering van de serie Nettiquette: Koppelacount is goed toepasbaar bij dit thema. Deze korte aflevering gaat over een online liefdesrelatie.

Supertip!

In maart is Het herriehofje: Verliefde verhalen de Schoolfilm van de Maand! Kijk samen met je leerlingen (groep 1 - 4) naar de aflevering Verliefde verhalen en aan de hand van de nieuwe les erbij voor groep 3/4 (eind februari online!) ontdekken zij wat verliefdheid eigenlijk is. Naar de serie!

Neem deel!

De Week van de Lentekriebels is een jaarlijkse projectweek voor het primair onderwijs. Deelnemende scholen geven een week lang in elke klas dagelijks een les over relaties en seksualiteit. Hiervoor gebruiken zij een erkende lesmethode. Het tonen van een van de geselecteerde films is daar een goede aanvulling op. Doe mee!

Meer film en lestips voor het primair onderwijs?

Meld je aan voor de maandelijkse onderwijsnieuwsbrief
Deel artikel op

Bekijk ook eens

Bekijk alle artikelen
Volg ons op