Jippie No More!

De zestienjarige Jippie, die het Downsyndroom heeft, gaat met zijn ouders en twee zussen naar het grote landhuis van opa Willem. Daar viert een derde zus, Gail, een heuse winterbruiloft met de loser-achtige Bart.

Terwijl de familie voorbereidingen treft voor het grote feest, inclusief een ceremonie met een zwaard, begint Jippie vlinders te voelen voor het lokale paardenmeisje Lily. Lily lijkt echter meer geïnteresseerd in Joe, het zusje van Jippie. Behalve Jippie zijn er andere familieleden met problemen. Jacob, de ietwat vermoeide vader van het gezin, begint in te zien dat hij zijn zoon meer los zal moeten laten. Gail vraagt zich af of ze niet te veel verschilt van haar aanstaande man en de puberende Jane valt bij het boodschappen doen op verkoopmedewerker Ishaan. En dan is er nog opa Willem, die duidelijk moet wennen aan zijn weduwnaarschap. Komt het allemaal wel goed voor de grote dag?

Positiviteit en inclusiviteit staan centraal in deze film. Met Jippie No More! wilde de regisseur de kijker laten ervaren hoe fijn het is om open te staan voor de ander. "Dat je soms een ook andere stap moet nemen dan je had gedacht. Dat het nodig en nuttig is om je eigen pad te volgen, ook al verwacht iedereen uit je omgeving iets anders" aldus Margien Rogaar, de regisseur van de film. Klik hier voor het volledige interview met Margien over Jippie No More!.

Aan de slag met deze film?

Met de "Bekijk de film"-knop bovenaan deze pagina word je doorgestuurd naar een pagina waar een overzicht van bioscoopvoorstellingen te vinden is. Realistische representatie en de belevingswereld tastbaar maken is volgens Margien heel erg belangrijk bij het maken van een kinderfilm, en daarom is de film ook uitermate geschikt voor in de klas: "Als je films maakt voor kinderen is het altijd belangrijk om echt door ogen van kinderen iets te vertellen. Niet alleen hun wereld moet je tastbaar maken, maar ook de denkstappen van de personages. Hoe onnavolgbaar en uniek die soms ook zijn."

  • Let op met kinderen tot 6 jaar
  • Angst
  • Grof taalgebruik

Margien Rogaar Nederland 2023, 95 min

Thema Familie, Vriendschap, Mensen met een beperking
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op