In a Heartbeat

In slechts enkele minuten weet deze animatiefilm je hart te verscheuren en het weer aan elkaar te lijmen.

Deze film vertelt het verhaal van een jongen die verliefd wordt op een andere jongen. Hij is verlegen, maar zijn hart is minder terughoudend. Lukt het hem om zijn liefde te bekennen of wordt zijn hart zijn ondergang? Een mooie film zonder dialoog met een universeel liefdesverhaal.

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina is de film te bekijken op YouTube. De film sluit aan op de leergebieden Burgerschap, Mens en Maatschappij en Kunst en Cultuur. Voor leerlingen uit cluster 2, 3, 4 van het speciaal onderwijs is deze korte film mogelijk geschikt, doordat deze zonder dialoog is en in dat opzicht minder 'prikkels' bevat.

Eye Filmmuseum- Filmkwartier
De onderstaande filmles van een kwartier is geschikt voor groep 5 t/m 8 van het primair onderwijs, gemaakt door het Eye Filmmuseum. In elk Filmkwartier staat een ander deel van film centraal. In deze les wordt het onderwerp 'muziek' belicht. Er wordt besproken hoe het verbeelden van verliefdheid versterkt wordt door de achtergrondmuziek.

Speciaal onderwijs
Ben je actief in het speciaal onderwijs? Filmhub Zuid-Holland heeft onderzoek gedaan hoe het speciaal onderwijs in elkaar steekt. Op hun overzichtspagina vind je wat de mogelijkheden zijn op het gebied van filmonderwijs voor en met leerlingen van het speciaal onderwijs. Leer door middel van hun inzichten hoe je 'prikkelgevoelig' kunt programmeren en lees in hun publicatie welke kansen benut kunnen worden om filmeducatie een duurzame plek te geven op het (v)so.

Esteban Bravo & Beth David Verenigde Staten 2017, 4 min

Thema LHBTQIA+, Liefde, Identiteit
Filmkenmerken 0-5 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op