Dancing Queen

Mina is een verlegen tiener die aan het begin van een nieuw schooljaar indruk wil maken op E.D. Win, een jonge hip-hop danser wiens aantal Instagram-volgers zijn inlevingsvermogen ver te boven gaat.

Wanneer hij iedereen uitnodigt voor een auditie voor zijn nieuwe dansploeg, ziet Mina haar kans schoon en schrijft zich in. Maar er is één essentieel ding dat ze vergeten is: ze kan niet dansen. Vol zelftwijfel besluit Mina deel te nemen aan een danswedstrijd, met de steun van haar pittige oma. Van een onhandige eerste auditie tot een spectaculair optreden leert Mina hoe ze haar zelftwijfel kan overwinnen. 'Dancing Queen' is een feelgood film vol goede dansmoves, humor en belangrijke levenslessen over het durven volgen van je dromen en trouw blijven aan jezelf.

Aan de slag met deze film?

Via de "Bekijk de film"-knop bovenaan deze pagina wordt je doorgestuurd naar de pagina van Picl waar de film beschikbaar is. Film in Friesland heeft in samenwerking met Cinekid en Kunstkade een les ontworpen die bestaat uit tweede delen: een voorbereiding op de voorstelling en een nabehandeling. De leerlingen leren o.a. wat voor soort film het is en waar het verhaal zich afspeelt, hoe je verschillende filmgenres van elkaar onderscheidt en welke verantwoordelijkheden een filmregisseur heeft.

  • Alle leeftijden

Aurora Gosse Norway 2023, 92 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Familie, Identiteit, Sport / beweging, Vriendschap
Filmkenmerken > 61 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op