Het herriehofje: Verliefde verhalen

Wat betekent verliefd zijn eigenlijk? Aan de hand van deze tien minuten durende aflevering leren kleuters hoe het is om dit "ingewikkelde" gevoel bespreekbaar te maken en zich hier eventueel op voor te bereiden.

Het herriehofje is een tiendelige jeugddramaserie waarin de avonturen van de zesjarige Hiba en haar vriendjes Abel, Jessie, Romy, Asha en Matteo worden gevolgd. Samen wonen zij in Het herriehofje, het gezelligste hofje op aarde zoals ze zelf zeggen. In elke aflevering staat een ander herkenbaar thema voor kleuters centraal. Van afscheid nemen tot verliefd zijn en van eenzaamheid tot bang zijn in het donker. De serie geeft hiermee handvatten om “ingewikkelde” gevoelens en situaties voor kleuters bespreekbaar te maken.

In de aflevering Verliefde verhalen vraagt Asha zich af of ze misschien verliefd is op Matteo. Maar wat is verliefd zijn eigenlijk? Asha vraagt haar grote zus Ayana om advies.

Aan de slag met deze aflevering?

Deze aflevering van Het herriehofje is gratis te bekijken via de “Bekijk de aflevering”-knop bovenaan deze pagina. Er zijn twee verschillende lessen beschikbaar in LessonUp: de eerste les hieronder is ontwikkeld door het Nederlands Film Festival en de tweede door het Netwerk Filmeducatie ter gelegenheid van de Schoolfilm van de Maand maart 2024. In beide lessen ga je samen met je leerlingen kijken naar de aflevering Verliefde verhalen en ontdekken zij aan de hand van deze aflevering en door aanvullende vragen en opdrachten wat verliefdheid eigenlijk is.

  • Alle leeftijden

Meikeminne Clinckspoor Nederland 2022, 10 min

Thema Liefde, Identiteit
Filmkenmerken 6-30 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op