Nettiquette: Liefde

Leer hoe relaties onder jongeren bestaan en de vorming van de relatiestatus in Whatsapp kennen. Een wereld waarin de juiste emoji liefde doet ontspruiten en speciale tags op Instagram een plek innemen.

NTR regisseur Mea Dols de Jong gaat met jongeren op zoek naar de ongeschreven regels van het internet; de nettiquette. Deze aflevering is onderdeel van een vijfdelige webserie. Samen met Fé, Sophie en Jil kijkt de regisseur naar hoe het zit met deze tweede taal die alleen tieners lijken te begrijpen en beheersen. Wat voor invloed heeft het op hun leven en sociale relaties?  

Hoe laat je online zien dat je verkering wilt? Er wordt uitgelegd ‘hoe het hoort’ en wat absoluut ‘not done’ is op sociale media. Dit zorgt voor grappige, maar ook bloedserieuze uitingen over tieners en hun relatie met social media. De regisseur maakt gebruik van teksten in beeld, stop-motion, animatie en mixed media om dit onderwerp te bespreken.

TIP: Lees het interview met de regisseur van deze vijfdelige webserie.

Aan de slag met deze film?

Deze aflevering is deel van de web serie Nettiquette. Deze aflevering en de rest van de serie is gratis online te bekijken via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina. Na het bekijken van deze aflevering kan er een gesprek gevoerd worden met de leerlingen over hun meningen en opvattingen over de liefde en hoe zij dit delen op sociale media. Met een lengte van vijf minuten per aflevering is deze serie uitermate geschikt om in de klas te bekijken en na te bespreken. Als maakopdracht kun je met de klas een etiquetteboekje samenstellen van papier. Of laat ze een ongeschreven regel visualiseren met behulp van een tablet. Elke aflevering biedt verdieping in de ongeschreven regels van het internet. Klik hier voor meer informatie over de rest van de serie Nettiquette.

IDFA lesmateriaal
Het filmfestival IDFA heeft algemeen lesmateriaal ontwikkeld dat inzetbaar is bij alle documentaires. Dit lesmateriaal is geschikt voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Je vindt de les onderaan deze pagina.

  • Alle leeftijden

Mea Dols De Jong Nederland 2017, 5 min

Thema Liefde, Identiteit, Vriendschap, Mediawijsheid
Filmkenmerken 0-5 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op