The Blue Umbrella

In deze short volgen we twee paraplu's, eentje rood en eentje blauw, die midden in de regen in een zingende stad verliefd worden op elkaar.

Zie je ook wel eens een gezichtje in de voorwerpen om je heen als je over straat loopt? Bijvoorbeeld een huis, met ramen als ogen en de deur als mond. In deze Pixar short komt de hele stad tot leven! Samen beginnen alle voorwerpen te zingen, ook al regent het zo hard, en is het zo druk in de stad. Ook de paraplu's hebben gezichten. Twee gekleurde paraplu's vallen op in de menigte, en trekken al snel elkaars aandacht. Alleen de blauwe paraplu waait plots weg. De levendige stad probeert er alles aan te doen om de paraplu te redden.

Aan de slag met deze film?

Met de "Bekijk de film"-knop bovenaan deze pagina kom je op de site van Disney+ waar de short te bekijken is. De beelden in deze short zijn nauwelijks van echt te onderscheiden, zo indrukwekkend fotorealistisch is het geanimeerd. Je leeft mee met de 'objecten' door hun levendige gezichtsuitdrukkingen. Deze animatiestijl gepaard met het vrolijke jazzy deuntje zorgt voor een onvergetelijke kijkervaring voor jong en oud.

  • Let op met kinderen tot 6 jaar
  • Angst

Saschka Unseld Verenigde Staten 2013, 6 min

Thema Liefde, Verbeelding / fantasie
Filmkenmerken 6-30 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op