A KISS geeft een realistische inkijk in hoe het is om in een asielzoekerscentrum op te groeien. De film kan volgens de makers begrip creëren en een brug slaan tussen asielzoekers en de Europese samenleving.

Regisseur en scenarioschrijver Nima Mohaghegh en co-schrijver Saman Amini kwamen zelf in 1990 als vluchteling naar Nederland en brachten een groot deel van hun jeugd door in AZC’s. De film toont daarom een andere kant van AZC’s dan we gewend zijn van de media. “Wat niet iedereen weet, is dat het ook een plek is waar vriendschappen ontstaan en liefdes opbloeien.“, aldus Mohaghegh in ons interview* met hem. De film kan jongeren bemoedigen om contact te zoeken met mensen die schijnbaar anders zijn. De 'ander' leren begrijpen lijkt Mohaghegh namelijk een interessant aspect voor een docent om te bespreken.

*Lees het gehele interview hier.

Aan de slag met deze film?

Je kunt de film kosteloos in de klas vertonen via bovenstaande link. Het aanmaken van een gratis Vimeo-account is daarvoor noodzakelijk. De film is ook samen met op maat gemaakt lesmateriaal tegen een vergoeding te bestellen. Neem hiervoor contact op met Christine de Jager via christine@blacksheepcanfly.nl.

  • Angst
  • Grof taalgebruik
  • Let op met kinderen tot 9 jaar

Nima Mohaghegh Nederland 2018, 33 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Familie, Liefde, Vriendschap, Identiteit, Racisme / discriminatie, Religie / geloof
Filmkenmerken 31-60 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op