A kiss

A kiss geeft een realistische inkijk in hoe het is om in een asielzoekerscentrum op te groeien. De film kan volgens de makers begrip creëren en een brug slaan tussen asielzoekers en de Europese samenleving.

Regisseur en scenarioschrijver Nima Mohaghegh en co-schrijver Saman Amini kwamen zelf in 1990 als vluchteling naar Nederland en brachten een groot deel van hun jeugd door in AZC’s. De film toont daarom een andere kant van AZC’s dan we gewend zijn van de media. “Wat niet iedereen weet, is dat het ook een plek is waar vriendschappen ontstaan en liefdes opbloeien.“, aldus Mohaghegh in ons interview* met hem. De film kan jongeren bemoedigen om contact te zoeken met mensen die schijnbaar anders zijn. De 'ander' leren begrijpen lijkt Mohaghegh namelijk een interessant aspect voor een docent om te bespreken.

*TIP: Lees het gehele interview hier.

Aan de slag met deze film?

Deze korte film is gratis te bekijken via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina. De film is ook samen met op maat gemaakt lesmateriaal tegen een vergoeding te bestellen. Neem hiervoor contact op met Christine de Jager via christine@blacksheepcanfly.nl.

In de bijbehorende les op LessonUp gaan de leerlingen de film kijken en 2 kijkvragen beantwoorden. In een aansluitend klassengesprek gaan leerlingen dieper in op hun kijkervaring. De les wordt afgesloten met een doe-opdracht, waarbij leerlingen een ansichtkaart ontwerpen.

  • Angst
  • Grof taalgebruik
  • Let op met kinderen tot 9 jaar

Nima Mohaghegh Nederland 2018, 33 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Familie, Liefde, Vriendschap, Identiteit
Filmkenmerken 31-60 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op