Onderzoek en publicaties

We ontwikkelen beleid, verbinden expertise en werken ook hard aan onze zichtbaarheid. Dit doen we door samen te werken met partnerorganisaties (collega-netwerken, mediapartners, vakverenigingen, onderwijsinstellingen) maar ook de verschillende publicaties dragen hier aan bij.

Kunstzone: Leer film spreken!

Kunstzone No. 1, hét tijdschrift over kunst- en cultuureducatie, stond afgelopen januari volledig in het teken van filmeducatie. Deze digitale uitgave van Kunstzone maakten we zodat iedereen over filmeducatie kan lezen. Het E-zine viert de kracht van film met links naar korte films, docu’s en lesmateriaal.

Lees het e-zine hier

Visie NFE: Dit is filmeducatie!

Wat is filmeducatie, wat verstaan we onder film en wat is het belang van filmeducatie binnen het onderwijs? Je leest het in Dit is filmeducatie! Met deze publicatie maken wij, het Netwerk Filmeducatie, lerarenopleiders, schoolbesturen, onderwijskundigen, pedagogisch ontwikkelaars en andere educatie-experts in het po en vo, bekend met filmeducatie.

Lees hier de publicatie

De nieuwe doorlopende leerlijn film

Op 24 september 2020 lanceerden we onze nieuwe doorlopende leerlijn film. Het is een leerlijn voor leerlingen van 4 tot en met 18 jaar, met leerdoelen en vaardigheden voor alle onderwijsniveaus. In het primair onderwijs sluit de leerlijn aan bij kunstzinnige oriëntatie en in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs bij de exameneisen van de vakken KUA en CKV.

Bekijk de leerlijn

Algemene beelddidactiek: 'Ik zie, ik zie wat jij (nog) niet ziet'

Een visie op en praktische handvatten voor algemene beelddidactiek in de lerarenopleidingen. Gepubliceerd in VELON - tijdschrift voor lerarenopleiders, 41(3) 2020 en geschreven door David Geneste, lerarenopleider aan de Hogeschool van Amsterdam.

Lees het artikel hier
Volg ons op