Vier de Kinderboekenweek met een boekverfilming

Leestijd ca. 4 minuten

Landelijk

Lang leve het kinderboek! Dat vieren we van 4 t/m 15 oktober! Wist je dat het kijken naar een boekverfilming de zin om dat boek te lezen vaak groter maakt? Wij zetten de allerleukste boekverfilmingen op een rij die passen bij het thema van dit jaar: Bij mij thuis.

Bij mij thuis lezen we elke avond voor het slapengaan. Bij mij thuis kun je heel ver over de stad uitkijken. Bij mij thuis vieren we het Suikerfeest. Bij mij thuis wonen twee mama’s. Bij mij thuis eten we elke vrijdag patat. Bij mij thuis zijn alle deuren breed genoeg voor de rolstoel van mijn broertje.

Bij iedereen is het thuis anders. Deze Kinderboekenweek vieren we thuis in alle vormen, met alle verschillen en gelijkenissen. Boekverfilmingen wakkeren het gesprek aan over het thema Bij mij thuis en stimuleren het lezen van boeken hierover!

" Een boekverfilming zet kinderen absoluut aan tot lezen. Want film is cool en helaas vinden kinderen dat van boeken vaak toch iets minder. Maar een boekverfilming verhoogt de status van het boek!"

Schrijfster Anna Woltz

Winactie

* Pluk van de Petteflet is gratis te zien met onze speciale code bij Pathé Thuis! Deze geven we weg via onze nieuwsbrief voor het primair onderwijs, schrijf je voor 27 september in om kans te maken.

Meer filmlessen 'Bij mij thuis'

Op zoek naar meer gratis filmlessen over het thema 'Bij mij thuis'? Gebruik dan de filmsnacks van Filmhub Zuid-Holland; een korte film met pakkende vragen om het thema in de klas verder uit te werken.

Wil je elke maand nieuwe tips voor films en filmlessen in je inbox? Dat kan!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Deel artikel op

Bekijk ook eens

Bekijk alle artikelen
Volg ons op