Dikkertje Dap

Een aandoenlijke verfilming van het beroemde versje van Annie M.G. Schmidt. Over een jongetje dat voor het eerst naar school gaat, zijn vriendschap met een giraf en een geheim plan.

Dikkertje Dap woont naast de dierentuin waar zijn opa werkt als verzorger. Elke dag gaat hij langs bij zijn beste vriend Raf, een giraf die op dezelfde dag is geboren als hijzelf. Ze doen alles samen, tot Dikkertje na zijn vierde verjaardag voor het eerst naar school gaat en erachter komt dat giraffen niet naar school mogen. Als Raf hoort van al Dikkertjes belevenissen, wil hij graag mee naar school en bedenkt Dikkertje een plan. Een vrolijke en innemende verfilming over vriendschap en de eerste schooldag, die herkenbaar is voor jonge kinderen.

Wist je dat kinderen het leuk vinden om het boek te lezen nadat ze de film hebben gezien? Dit verhaal is ook beschikbaar als e- of (luister)boek bij de Jeugdbibliotheek.

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina kun je zien waar de film gratis te bekijken is. Onderaan de pagina is lesmateriaal te vinden bij de film. In de digibordles van Film in de klas luisteren de leerlingen naar het liedje Dikkertje Dap en vergelijken ze hun ideeën met de daadwerkelijke verfilming. Ook is er lesmateriaal beschikbaar van JEF, dat ingaat op verschillende filmische technieken en thema’s van de film, zoals geluid, personages en vriendschap.

  • Alle leeftijden

Barbara Bredero Nederland 2017, 74 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Familie, Vriendschap, Natuur / dieren, Boekverfilming
Filmkenmerken > 61 minuten

Lesmateriaal

Lesmateriaal van JEF

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op