Hotel de Grote L

Boekverfilming waarin de thematiek rond identiteit en coming of age sprankelend en op een lichte toon is verfilmd, met fantasie en humor.

De dertienjarige Kos woont samen met zijn vader en drie zussen in een hotel aan zee. Als zijn vader in het ziekenhuis belandt, is hij noodgedwongen om samen met zijn drie zussen het familiehotel te runnen. Dit is een lastige opgave omdat hij echt niets van meisjes snapt. Rond Isabel, een meisje uit zijn klas op wie hij hevig verliefd is, weet hij zich ook geen houding te geven. Als blijkt dat het hotel flink in de schulden zit en de schuldeisers voor de deur staan, doen Kos en zijn zussen alles om de schulden van hun vader af te betalen. Een van zijn zussen besluit mee te doen aan een een Miss Beach-verkiezing. Maar als zij door een ongeluk niet meer mee kan doen, zit er niks anders op voor Kos om haar plaats in te nemen. Het scenario van deze jeugdfilm is van Sjoerd Kuyper, die zelf ook het gelijknamige jeugdboek schreef.

Wist je dat kinderen het leuk vinden om het boek te lezen nadat ze de film hebben gezien? Dit verhaal is ook beschikbaar als e- of (luister)boek bij de Jeugdbibliotheek.

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina kun je zien waar je de film gratis kunt bekijken. Bij deze film is een klassikale les beschikbaar waarin (scenario-)schrijver Sjoerd Kuyper op video vertelt over het ontstaan van het idee voor de film en een fragment voorleest uit het boek. De leerlingen krijgen een creatieve doe-opdracht waarbij ze individueel werken aan een storyboard van het voorgelezen fragment.

  • Angst
  • Grof taalgebruik
  • Let op met kinderen tot 9 jaar

Ineke Houtman Nederland 2017, 77 min

Thema Familie, Coming of age, Liefde, Boekverfilming
Filmkenmerken > 61 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op