Hotel de Grote L

Boekverfilming waarin de thematiek rond identiteit en coming of age sprankelend en op een lichte toon is verfilmd, met fantasie en humor.

De dertienjarige Kos woont samen met zijn vader en drie zussen in een hotel aan zee. Als zijn vader in het ziekenhuis belandt, is hij noodgedwongen om samen met zijn drie zussen het familiehotel te runnen. Dit is een lastige opgave omdat hij echt niets van meisjes snapt. Rond Isabel, een meisje uit zijn klas op wie hij hevig verliefd is, weet hij zich ook geen houding te geven.

Als blijkt dat het hotel flink in de schulden zit en de schuldeisers voor de deur staan, doen Kos en zijn zussen alles om de schulden van hun vader af te betalen. Een van zijn zussen besluit mee te doen aan een een Miss Beach-verkiezing. Maar als zij door een ongeluk niet meer mee kan doen, zit er niks anders op voor Kos om haar plaats in te nemen.

Het scenario van deze jeugdfilm is van Sjoerd Kuyper, die zelf ook het gelijknamige jeugdboek schreef.

Aan de slag met deze film?

De film is gratis te bekijken via de “Bekijk in de klas”-knop bovenaan deze pagina. Bij de film is lesmateriaal beschikbaar, te vinden via de knop onderaan de pagina. In deze les vergelijken leerlingen het boek met de film en denken zij na over de keuzes die de filmmakers hebben gemaakt. Hierbij wordt onder andere aandacht besteed aan geluid, camera(standpunten) en art direction.

  • Angst
  • Grof taalgebruik
  • Let op met kinderen tot 9 jaar

Ineke Houtman Nederland 2017, 77 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Familie, Coming of age, Liefde, Boekverfilming
Filmkenmerken > 61 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op