Kinderboekenweek 2023: Bij mij thuis

Leestijd ca. 3 minuten

Zuid-Holland

Filmhub Zuid-Holland

Van 4 t/m 15 oktober is het weer tijd voor de Kinderboekenweek. Dit jaar is het thema "Bij mij thuis". Op zoek naar een creatieve invulling van de Kinderboekenweek? Voor de basisschool hebben wij een pakket met filmsnacks samengesteld; gratis filmlessen met een korte film en pakkende vragen om het thema in de klas verder uit te kunnen werken.

Kunstgebouw biedt alle basisscholen in Nederland een gratis lespakket aan met creatieve lessen rondom dit thema. Elke les koppelt een thematitel aan een creatieve opdracht. Niet alleen het leesplezier wordt gestimuleerd. Leerlingen ontwikkelen ook hun eigen creativiteit.

Bij de lessen van Kunstgebouw heeft Filmhub Zuid-Holland, in samenwerking met gerenommeerde partners in filmeducatie, filmtitels en filmlessen verzameld die aansluiten bij het thema van de Kinderboekenweek. Voor elke groep (1-2, 3-4, 5-6 en 7-8) is er een gratis korte film met filmles die aansluit bij het thema Bij mij thuis. Zo kun je in de klas verder kijken en verder praten en de Kinderboekenweek verrijken met filmeducatie. 

In samenwerking met Kunstgebouw, Taartrovers, Cinekid, IFFR en IDFA hebben we lesmateriaal samengesteld bij de films Het hoge huis, Aeronaut, Island en Circus zonder tent.

Aanbod groep 1 & 2

Kijk de film Het hoge huis, geselecteerd door Taartrovers, met je leerlingen en verdiep je verder in de film met onze LessonUp.

Aan de slag!

Aanbod groep 3 & 4

Cinekid selecteerde de korte film Aeronaut. Bekijk hier de film en verdiep je verder in de film met de LessonUp.

Aan de slag!

Aanbod groep 5 & 6

IFFR selecteerde de korte film Island. Bekijk hier de film en verdiep je verder in de film met de LessonUp.

Aan de slag!

Aanbod groep 7 & 8

Kijk samen met je leerlingen de documentaire Circus zonder tent, geselecteerd door IDFA, en ga aan de slag met het lesmateriaal!

Aan de slag!

Wil je meer met filmeducatie?

Bezoek de pagina van Netwerk Filmeducatie voor alle boekverfilmingen en filmlessen. 

Heb je een vraag over de film, lesmateriaal of iets anders?

Laat het ons weten!

In samenwerking met

Deel artikel op

Bekijk ook eens

Bekijk alle artikelen
Volg ons op