In Lampje, de VPRO-familieserie gebaseerd op het bekroonde boek van Annet Schaap, ga je mee op avontuur in de wereld van geheimzinnige zeewezens, piraten en het Zwarte Huis. Deze serie is niet alleen spannend en ontroerend. Je kunt er ook hartstikke veel van leren!

Magische familieserie over de 11-jarige dochter van een vuurtorenwachter die een bijzondere vriendschap sluit met een jongen met een vissenstaart. Een verhaal over moed, vriendschap en en over meer kunnen dan je ooit had gedacht in een mysterieuze wereld van piraten, zeemeerminnen en het Zwarte Huis.

Aan de slag met deze serie?

Deze serie is te bekijken met een NPO Plus account. Ga naar alle afleveringen via de “Bekijk in de klas”-knop bovenaan deze pagina. De serie is ook te zien als onderdeel van het betaalde lespakket 'Kracht van Lampje' (voor groep 7/8).

Elke aflevering zit boordevol educatieve burgerschapsthema’s. Hoe ga je ermee om als je er anders uitziet en daardoor iedereen denkt dat je een monster bent? Wat doe je als je moeder dood is en je vader er niet voor je kan zijn? Deze en vele andere vragen komen aan bod in het lespakket, dat je via deze website kunt bestellen. De bijzondere karakters maken grote burgerschapsbegrippen tastbaar en concreet.

  • Let op met kinderen tot 9 jaar
  • Angst

Margien Rogaar Nederland 2022, +40 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Boekverfilming, Verbeelding / fantasie, Spanning / griezelen, Vriendschap, Identiteit
Filmkenmerken 31-60 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op