Heilig Boontje

‘Communie doen, dat is een heel speciaal moment bij ons in het dorp’. Een korte documentaire over de betekenis van geloof voor een jong meisje en haar katholieke omgeving.

De achtjarige Merle woont in een klein dorp in Limburg en komt uit een gelovige familie. Binnenkort gaat ze haar eerste heilige communie doen in de kerk. Merle kijkt uit naar deze bijzondere dag en de kleren en cadeaus die ze zal krijgen voor het communiefeest. Maar tegelijkertijd weet ze eigenlijk nog niet zo goed wat ze precies vindt van het geloof of waarom ze communie doet.

Deze korte documentaire geeft via de jonge hoofdpersoon een bijzonder inkijkje in een klein, gelovig dorp in Zuid-Nederland. De film is zowel geschikt voor niet-religieuze leerlingen om hen een nieuwe wereld te laten ontdekken, als voor kinderen uit kleinere, religieuze dorpen om de thematiek te bespreken.

Aan de slag met deze film?

Deze korte documentaire is gratis te bekijken via NPO en vormt een geschikt aanknopingspunt voor een klassengesprek over religie en verschillen tussen religies. Een dergelijk gesprek kan zich focussen op gewoontes en tradities die horen bij bepaalde religies en de vraag waarom leerlingen wel of niet in een God geloven.

  • Alle leeftijden

Eva Nijsten Nederland 2019, 15 min

Thema Familie, Identiteit, Religie / geloof
Filmkenmerken 6-30 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op