Mijn bijzonder rare week met Tess

Ontwapenende boekverfilming over de vriendschap tussen een fantasierijke jongen en een excentriek meisje tijdens de zomer op Terschelling.

Het is zomervakantie en de tienjarige Sam is met zijn familie op vakantie op Terschelling. Hij heeft net het concept sterfelijkheid ontdekt en legt zichzelf ‘alleenheidstraining’ op om alvast te oefenen in alleen zijn voor als hij als jongste van de familie alleen achterblijft. Maar zijn plannen worden in de war geschopt wanneer hij Tess ontmoet, een eigenzinnig meisje dat geleerd heeft nooit nee te zeggen en niet weet wie haar vader is.Terwijl Sam bezig is met vragen over de dood en oefenen in alleen zijn, smeedt Tess een plan om haar vader te leren kennen. Een zomerse jeugdfilm, gebaseerd op het gelijknamige boek van Anna Woltz, over opgroeien, de dood, vriendschap en familie.

Wist je dat kinderen het leuk vinden om het boek te lezen nadat ze de film hebben gezien? Dit verhaal is ook beschikbaar als e- of (luister)boek bij de Jeugdbibliotheek.

Aan de slag met deze les?

Via de “Bekijk in de klas”-knop bovenaan kun je de film gratis bekijken in de klas. Het Nederlands Film Festival heeft gratis lesmateriaal ontwikkeld dat geschikt is voor groep 5 t/m 8 van het primair onderwijs. In deze les vergelijken de leerlingen het begin van het boek met het begin van de film en denken na ze over de keuzes van de makers. Hierbij is ook een creatieve verwerkingsopdracht beschikbaar, waarin leerlingen een verhaal of storyboard maken over hoe zij denken dat de film verder gaat. Vind de les hieronder.

  • Alle leeftijden

Steven Wouterlood Nederland 2019, 84 min

Thema Familie, Identiteit, Coming of age, Vriendschap, Boekverfilming, Afscheid / dood
Filmkenmerken > 61 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op