Kijk en maak animatiefilms in het voortgezet onderwijs

Leestijd ca. 3 minuten

Landelijk

Zijn animatiefilms alleen voor kinderen? Echt niet! Animatie leent zich er juist goed voor om in het voortgezet onderwijs en mbo moeilijke onderwerpen en universele thema's bespreekbaar te maken. Of laat je leerlingen kennismaken met animeren via een van de animatie-workshops. Hieronder een kleine greep van uiteenlopende, kunstzinnige animatiefilms en -workshops voor jongeren.

Waarom animatie in het voortgezet onderwijs?

Complexe of moeilijke onderwerpen bespreekbaar maken in de klas? Doe het aan de hand van een (korte) animatiefilm die door de visuele aantrekking aanzet tot een gesprek met je leerlingen. Van genderdiversiteit en het menselijk lichaam, tot politieke spanningen en mentale veerkracht; ontdek de kracht van animatie bij het bespreken van uitdagende onderwerpen.

Kaboom Animation Festival

Heb je trek gekregen in meer animatiefilms? Bezoek met je klas het Kaboom Animation Festival in Utrecht! Van 5 t/m 14 april 2024 barst het festival weer los. Kijk op de website van Kaboom hoe je je klas kunt aanmelden voor een filmvoorstelling. Ook vind je er handige lesmaterialen.

Op zoek naar meer animatie-inspiratie?

Bekijk alle animatietitels voor het voortgezet onderwijs

Deel artikel op

Bekijk ook eens

Bekijk alle artikelen
Volg ons op