Mind My Mind

Mind My Mind is een treffende, ontroerende en optimistische verbeelding van een leven met autisme.

In een prachtige handgetekende animatie verbeeldt regisseur Floor Adams de innerlijke wereld van Chris, die verliefd wordt op Gwen. Mind My Mind werd geselecteerd voor de Nederlandse Oscar®-inzending in de categorie Korte Animatiefilm en wordt overal als publieksfavoriet onthaald.

Aan de slag met deze film?

Bij deze film zijn twee gratis LessonUp lessen gemaakt. Zowel voor klas 3 t/m 6 van het voortgezet onderwijs als het MBO.

- In de Schoolfilm van de Maand-les bekijk je met je leerlingen de korte animatiefilm in de klas. Aan de hand van kijkvragen en fragmenten van de Making of ga je met je leerlingen in gesprek over het verbeelden van wat erin je hoofd gebeurt. Deze les is geschikt voor klas 3 t/m 6 van het voortgezet onderwijs.

- Het Nederlands Film Festival heeft gratis lesmateriaal ontwikkeld dat geschikt is voor het voortgezet onderwijs en het MBO. Leerlingen reflecteren op wat de filmbeelden met hen doen door onderzoekend te leren. Op deze manier worden ze zich ervan bewust dat een filmmaker onze blik stuurt.

  • Seks
  • Grof taalgebruik
  • Let op met kinderen tot 12 jaar

Floor Adams Nederland 2019, 29 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Familie, Identiteit, Gezondheid / ziekte, Liefde, Verbeelding / fantasie, Mensen met een beperking
Filmkenmerken 6-30 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op