I'M HERE

Terwijl een verlamde oude vrouw op haar sterfbed ligt, proberen haar man en kind haar met alles te voorzien wat ze nodig zou kunnen hebben.

De camera blijft gedurende de film alleen maar gefocust op de vrouw, wiens conditie alleen maar verslechterd. Haar naasten proberen alles te doen om haar te helpen, wat lastig gaat omdat de vrouw niet meer verbaal kan communiceren. Allemaal terwijl ze ook met hun eigen problemen kampen, zo probeert de dochter haar bezoeken aan haar moeder te combineren met haar drukke leven en is er onderling conflict over wat nou de juiste manier is om te zorgen voor hun vrouw/dochter. Een uitzonderlijke en originele animatie omdat dit gebracht wordt vanuit het perspectief van de overlijdende.

Aan de slag met deze film?

Met de "Bekijk de film" -knop bovenaan deze pagina word je doorgestuurd naar Vimeo waar de animatie gratis te bekijken is. Deze animatie kan worden ingezet bij de leergebieden Burgerschap, en Mens en Maatschappij, binnen dit leergebied kan besproken met de leerlingen hoe zij aankijken tegen de dood en hun ervaringen hiermee. Ook kan deze animatie worden ingezet bij het leergebied Mens en Natuur, binnen dit leergebied kan er besproken worden met de leerlingen wat er gebeurd met het lichaam van de vrouw gedurende de film.

Julia Orlik Polen 2020, 15 min

Thema Afscheid / dood, Animatie, Gezondheid / ziekte
Filmkenmerken 6-30 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op