My Parent, Neal

Een geanimeerde documentaire waarin regisseur Hannah Saidiner een openhartig gesprek voert met haar ouder Neal over diens transitie van vrouw naar man op latere leeftijd.

Het idee voor het maken van deze film begon toen Hannah zich realiseerde niks te weten over wat voor rol de gendertransitie heeft gespeeld in haar vaders leven en met voor wat situaties hij te maken krijgt doordat hij transgender is. Tijdens de gesprekken komt ook de invloed ervan op hun relatie en op Hannah's leven ter sprake, waarmee beide perspectieven worden belicht. De animatievorm weerspiegelt de belevingswereld van Neal en Hannah en zorgt ervoor dat de hele film nog persoonlijker aanvoelt.

Aan de slag met deze film?

Met de "Bekijk de film"-knop bovenaan deze pagina word je doorgestuurd naar YouTube waar deze korte animatiefilm gratis te bekijken is. Deze film kan worden ingezet bij het leergebied Burgerschap, Mens en Maatschappij. Na het bekijken van deze film kun je een gesprek voeren met je leerlingen over hun opvattingen over deze film. Ook kun je met hen onderzoeken of zij de animatievorm effectief vinden en of zij vinden dat deze kunstgreep het verhaal zou ondersteunen.

Hannah Saidiner Verenigde Staten 2022, 8 min

Thema Familie, Identiteit, LHBTQIA+
Filmkenmerken 6-30 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op