Visual Poetry

Meer info
Rap, poëzie en animatie

Taal is altijd in beweging. Deze veelzijdige workshop voor de midden- en bovenbouw VO gaat in op de hedendaagse straattaal cultuur en de visualisering hiervan. Poëzie is overal, op podia, in digitale media, op gebouwen en zelfs op lichamen van mensen. Maar wat doe je als je poëzie in motion wil brengen? Hoe zet je woorden visueel kracht bij?

Duur: 90-120 min.
Aantal leerlingen: max. 28
Benodigde materialen: digibord

Aanbieder

De Animatiebus

De leerlingen kijken korte fragmenten van kinetische typografie bij teksten van Fresku en Spoken Word kunstenaars. De teksten worden geanalyseerd op boodschap, emotie en ritme. Vervolgens maken de leerlingen een eigen tekst aan de hand van een thema. De zinnen word in kleine groepjes gevisualiseerd met woorden en losse letters in een korte stopmotion animatie. De workshop kan ook in combinatie met een Spoken Word kunstenaar geboekt worden verdeeld over twee lessen.

Leerdoelen

(1) Leerlingen leren teksten schrijven en analyseren.
(2) Leerlingen leren over de animatietechniek.
(3) De verbeeldingskracht van de leerlingen wordt gestimuleerd.

Het resultaat is een poëtisch bewegend grafisch beeldverhaal.
Deze workshop word ontwikkeld met steun van het Nederlands Letterenfonds en de School der Poëzie.

Vanaf 250,- per workshop incl. gemonteerde film. De Animatiebus komt naar school met alle benodigdheden voor de workshop. De Animatiebus is acceptant van de CJP kaart en de cultuurvouchers van de gemeente Amsterdam.

Volg ons op