De vier leukste prentenboekverfilmingen

Leestijd ca. 3 minuten

Tamara

We tippen vier prachtige prentenboekverfilmingen -met gratis lesmateriaal- om te kijken tijdens de Nationale Voorleesdagen. Supertip: Anansi de Spin. Auteur Iven Cudogham vertelt wat deze prentenboekverfilming zo bijzonder maakt.

De Nationale Voorleesdagen komen er weer aan, dit jaar van 26 januari t/m 5 februari. In die week genieten basisschoolkinderen van het voorlezen in de klas door de meester, juf of de boekenschrijver zelf.

Lees je leerlingen voor bij het Voorleesontbijt, haal inspiratie uit de LessonUps met creatieve doe-opdrachten en kijk deze prentenboekverfilmingen in dezelfde week! Absolute aanrader: Anansi de Spin die grappige avonturen beleeft.

Vijf nieuwe afleveringen

Anansi is een slimme, blije en ondeugende spin die samen met zijn dierenvrienden avonturen beleeft in bewerkte sprookjes uit Afrika. Auteur Iven Cudogham: "Anansi is zijn tegenstanders steeds te slim af. De boodschap is: wie niet groot en sterk is, moet slim zijn."

De vijf afleveringen van de gloednieuwe animatieserie De avonturen van Anansi de Spin zijn grappig, zien er heel mooi uit en het inclusieve is er leuk aan. De verhalen komen namelijk uit eeuwenoude volksverhalen uit West-Afrika en via tot-slaaf-gemaakten kwamen ze terecht in Suriname, de voormalige Nederlandse Antillen en andere delen van het Caraïbische gebied.

Onze supertip voor de Nationale Voorleesdagen

Anansi de Spin beleefde de wereldpremière op Cinekid en is te bekijken via NPO Start. De LessonUp is gericht op groep 1-3.

Ga naar LessonUp Anansi de Spin

Dit zijn nog drie aanraders voor de allermooiste prentenboekverfilmingen (met gratis toegang tot de film en het lesmateriaal)

1) RINTJE

Het stoere, lieve en ondernemende hondje Rintje, uit de populaire kinderboeken van Sieb Posthuma, komt tot leven in de 9-delige animatieserie. De onderwerpen zijn goed herkenbaar voor kleuters! Kijk de serie gratis via NPO Zappelin. Met het eveneens kosteloze lesmateriaal van JEF voor groep 1-3 koppel je het kijken aan een knutselopdracht.

Ga naar lesmap Rintje

2) NIJNTJE DE FILM

Nijntje, Nina, Knorretje, vader en moeder Pluis en hun hondje Snuffie zitten in de trein op weg naar de dierentuin. Vader en moeder hebben een speurtocht uitgezet met een schat aan het eind. De gratis les van het Netwerk Filmeducatie, gericht op groep 1-2, is speels en gezellig. Plezier beleven aan de film staat voorop! Via Schooltv heb je gratis toegang tot de film.

Ga naar LessonUp Nijntje de film

3) VOS EN HAAS

Vos en Haas is een serie naar de boeken van schrijfster Sylvia Vanden Heede en tekenaar Thé Tjong Khing. In de aflevering 'Verjaardag' wil Vos Haas verrassen met haar verjaardag, maar Ever en Uil zitten daarbij behoorlijk in de weg. Je kijkt de aflevering gratis via Schooltv. De LessonUp van Taartrovers is gemaakt voor groep 3-4.

Ga naar LessonUp Vos en Haas

Wekelijks filmtips ontvangen? Geef je op voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven nieuwsbrief

Deel artikel op

Bekijk ook eens

Bekijk alle artikelen
Volg ons op