De gruffalo

Hongerig naar wat heerlijke hazelnoten, maakt een kleine muis een wandeling door het bos. Daar komt hij oog in oog te staan met zijn grote tegenstanders.

Het idee "Wie niet sterk is moet slim" zijn staat centraal in deze film. De muis verzint daarom een gevaarlijk dier, de Gruffalo. Nu worden de dieren bang voor de Gruffalo. Maar wat gebeurt er als de kleine muis de Gruffalo in levende lijve ontmoet? Gruffalo kent de typische opzet van een moralistisch sprookje dat een verhaal opzet van een muis die onderaan de voedselpiramide bengelt. En wie niet sterk is, moet dan slim zijn. Erg fijne 3D animatie met mooi kleurgebruik, wat humor en veel speelsheid. De film is gebaseerd op de kinderboeken van Julia Donaldson.

Wist je dat kinderen het leuk vinden om het boek te lezen nadat ze de film hebben gezien? Dit verhaal is ook beschikbaar als boek bij de Jeugdbibliotheek.

Aan de slag met deze film?

Met de "Bekijk de film"-knop bovenaan deze pagina word je doorgestuurd naar de pagina van Pathé Thuis waar de film te bekijken is. Bij lesmateriaal is een link toegevoegd naar de pagina Kinderboekenjuf over het boek waar deze film op gebaseerd is. De webpagina staat vol met vragen over het boek/film en leuke les ideeën om spelenderwijs aan de slag te gaan met het moraal van het boek.

  • Alle leeftijden

Max Lang, Jakob Schuh Verenigd Koninkrijk 2009, 27 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Boekverfilming, Humor, Natuur / dieren, Vriendschap
Filmkenmerken 6-30 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op