Rintje

Net zoals de leerlingen uit de kleuterklas zet Rintje zijn eerste kleine stapjes in de grote wereld.

Het jonge hondje Rintje ontdekt langzamerhand steeds meer van de wereld. Samen met zijn beste vrienden Tobias en Henriëtte halen ze wel eens wat kattenkwaad uit. Zo spelen ze buiten tijdens een storm, gaan ze eigenhandig met de kappersschaar aan de slag en organiseren ze zelfs een circusvoorstelling. De moeder en oma van Rintje staan altijd klaar om hem op te vangen wanneer het eens misloopt. Uiteindelijk komt altijd alles op zijn pootjes terecht.

Wist je dat kinderen het leuk vinden om het boek te lezen nadat ze de film hebben gezien? Dit verhaal is ook beschikbaar als boek bij de Jeugdbibliotheek.

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina wordt je doorgestuurd naar de site van NPO Zappelin waar de film gratis te bekijken is. Rintje bestaat uit 9 korte filmpjes met allemaal leuke onderwerpen die herkenbaar zijn voor kleuters. Het gratis lesmateriaal van JEF zet de leerlingen actief aan de slag. Er wordt dieper nagedacht over het creatieproces van de serie en bovendien wordt elke individuele aflevering gekoppeld met een creatieve knutselopdracht.

  • Alle leeftijden

Steven De Beul en Ben Tesseur België 2016, 5 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Coming of age, Vriendschap, Natuur / dieren
Filmkenmerken 0-5 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op