Zeezucht

Ontroerende visuele vertelling over een oude man die eindelijk zijn kinderdroom weet te realiseren. Zonder een gesproken woord verbeeld deze korte animatiefilm de tragiek en de wilskracht van het hoofdpersonage.

Sinds zijn kindertijd droomt Jonas van een leven tussen de vissen en bouwt hij bizarre installaties om het onmogelijke te realiseren. De film gaat heen en weer in de tijd: we zien beelden van de oude Jonas die zijn ultieme onderwaterinstallatie bouwt, afgewisseld met beelden uit de verschillende fasen in zijn leven waarin hij steeds zijn droom net ziet mislukken.

Het bijzondere van deze film is dat het in korte tijd de vastbeslotenheid van Jonas weet te tonen. Aan de hand van handgeschilderde animatiebeelden gecombineerd met fotowerk en eenvoudige digitale elementen, is deze film een aangename vertelling voor de onderbouw van het primair onderwijs.

Aan de slag met deze film?

Deze film is gratis te bekijken via de “Bekijk in de klas”-knop bovenaan deze pagina. Met een lengte van nog geen twaalf minuten is de film uitermate geschikt om in de klas te bekijken en na te bespreken in een gesprek over dromen, falen en doorzettingsvermogen.

  • Alle leeftijden

Marlies van der Wel Nederland 2015, 12 min

Thema Natuur / dieren, Verbeelding / fantasie, Identiteit
Filmkenmerken 6-30 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op