Filmwedstrijd: Juf Braaksel en De Magische Ring

Leestijd ca. 2 minuten

Landelijk

Op 20 december gaat Juf Braaksel en De Magische Ring in première. In de familiefilm, gebaseerd op de populaire Juf Braaksel-reeks van schrijfster Carry Slee, krijgt de school van Lotte en Thijs een nieuwe directeur, de enge Juf Brakel, die een boel strenge regels regels verzint. Wil je de film zien met je klas? Doe mee aan onze filmwedstrijd!

In deze filmwedstrijd verfilm je met je klas een hoofdstuk uit de Juf Braaksel-boekenreeks. Schrijfster Carry Slee en scenarist & regisseur Aram van de Rest nemen jouw klas in een filmles van 45 minuten bij de hand om een scenario te verfilmen. Stuur jullie filmpje op tijd in, en wie weet winnen jullie daarmee de prijs om met de hele klas naar Juf Braaksel en De Magische Ring in de bioscoop te gaan, bij jou in de buurt!

De regels

  1. Je volgt het script uit de opdracht.

  2. Het filmpje mag niet langer zijn dan 1,5 minuut.

  3. Deadline voor inleveren is 20 december.

  4. Stuur het filmpje op via de website jufbraakseldefilm.nl.

*De les is geschikt voor de midden- en bovenbouw van het basisonderwijs.

**De filmpjes worden enkel door de juryleden bekeken en nergens gepubliceerd. De winnaars zullen wij tzt vragen of het filmpje gedeeld mag worden, maar zonder toestemming brengen we geen materiaal naar buiten.

De opdracht

Tijdens deze opdracht ga je met jouw leerlingen aan de slag met het script van de film, om jouw eigen versie te verfilmen! Carry Slee (schrijfster boek) en Aram van de Rest (regisseur film) leggen jouw klas uit wat het verschil is tussen een boek en een script, en hoe je van een script een film maakt.

Doe de opdracht

SCHRIJFSTER ANNA WOLTZ

"Een boekverfilming zet kinderen absoluut aan tot lezen. Want film is cool en helaas vinden kinderen dat van boeken vaak toch iets minder. Maar een boekverfilming verhoogt de status van het boek!"

Over Juf Braaksel en De Magische Ring

Lotte en Thijs genieten van school met hun geliefde juf Evi, tot juf Brakel, de nieuwe directeur wordt. Met Juf Brakel komen er allemaal nieuwe regels, zoals geen telefoons in de klas, geen verjaardagen vieren en geen traktaties. Dat levert haar de bijnaam Juf Braaksel op. Samen met hun klasgenoten bedenken Lotte en Thijs een plan om van Juf Braaksel af te komen. Lotte heeft ook nog een ander geheim dat opgelost moet worden. Kan de magische ring van juf Evi haar daar misschien bij helpen?

Lees meer over de film

Lever uiterlijk 20 december jouw film in.

Aanleveren
Deel artikel op

Bekijk ook eens

Bekijk alle artikelen
Volg ons op