Winnaars bekend | Filmwedstrijd: Juf Braaksel en De Magische Ring

Leestijd ca. 2 minuten

Landelijk

Op 20 december 2023 is Juf Braaksel en De Magische Ring in première gegaan. In de familiefilm, gebaseerd op de populaire Juf Braaksel-reeks van schrijfster Carry Slee, krijgt de school van Lotte en Thijs een nieuwe directeur, de enge Juf Brakel, die een boel strenge regels verzint. 40 scholen deden mee aan de filmwedstrijd en verfilmden een scene uit het boek. De top vijf won een bioscoopbezoek aan Juf Braaksel met de klas!

Update filmwedstrijd: de winnaars zijn bekend!

Iedereen heeft ontzettend hard z'n best gedaan en dat was duidelijk terug te zien in de ingezonden filmpjes. Het was dan ook geen makkelijke taak om de winnaars te kiezen, maar schijfster Carry Slee en regisseur Aram van de Rest hebben ontzettend genoten van alle inzendingen.

" Het plezier in het maken van de ingezonden filmpjes spat van het scherm af! Daarnaast de vrije invulling van de scène uit het scenario deed mij menig maal glimlachen en vond ik zeer verfrissend. Er is goed opgelet in de lessen van filmeducatie en dat is terug te zien in de uitvoering: gebruik van kostuum, make-up, de toegevoegde muziek en effecten. Chapeau! "

Aram van de Rest - regisseur Juf Braaksel en de Magische Ring

Winnaars Juf Braaksel filmwedstrijd

  1. Montessorischool in Roermond

  2. Dalton de Klipper in Berkel en Rodenrijs

  3. Graaf Floris in Loenen aan de Vecht

  4. Jozes Santos in Arnhem

  5. Het Drieluik in Almere

Meester Jeroen (Montessorischool in Roermond):

Na wekenlang het script te hebben bestudeerd, het vergelijken met boekversie, karakterprofielen maken, audities doen en het opnemen van de filmpjes, was het een leuk en leerzaam project om te doen met de klas! Dat we nu ook nog gewonnen hebben, is de kers op de taart. Wij hebben erg genoten van ons bioscoopbezoek in de Foroxity in Roermond.

Over de filmwedstrijd

In deze filmwedstrijd verfilm je met je klas een hoofdstuk uit de Juf Braaksel-boekenreeks. Schrijfster Carry Slee en scenarist & regisseur Aram van de Rest nemen jouw klas in een filmles van 45 minuten bij de hand om een scenario te verfilmen. Stuur jullie filmpje op tijd in, en wie weet winnen jullie daarmee de prijs om met de hele klas naar Juf Braaksel en De Magische Ring in de bioscoop te gaan, bij jou in de buurt!

De regels

  1. Je volgt het script uit de opdracht.

  2. Het filmpje mag niet langer zijn dan 1,5 minuut.

  3. Deadline voor inleveren is 20 december.

  4. Stuur het filmpje op via de website jufbraakseldefilm.nl.

*De les is geschikt voor de midden- en bovenbouw van het basisonderwijs.

**De filmpjes worden enkel door de juryleden bekeken en nergens gepubliceerd. De winnaars zullen wij tzt vragen of het filmpje gedeeld mag worden, maar zonder toestemming brengen we geen materiaal naar buiten.

De opdracht

Tijdens deze opdracht ga je met jouw leerlingen aan de slag met het script van de film, om jouw eigen versie te verfilmen! Carry Slee (schrijfster boek) en Aram van de Rest (regisseur film) leggen jouw klas uit wat het verschil is tussen een boek en een script, en hoe je van een script een film maakt.

Doe de opdracht

SCHRIJFSTER ANNA WOLTZ

"Een boekverfilming zet kinderen absoluut aan tot lezen. Want film is cool en helaas vinden kinderen dat van boeken vaak toch iets minder. Maar een boekverfilming verhoogt de status van het boek!"

Over Juf Braaksel en De Magische Ring

Lotte en Thijs genieten van school met hun geliefde juf Evi, tot juf Brakel, de nieuwe directeur wordt. Met Juf Brakel komen er allemaal nieuwe regels, zoals geen telefoons in de klas, geen verjaardagen vieren en geen traktaties. Dat levert haar de bijnaam Juf Braaksel op. Samen met hun klasgenoten bedenken Lotte en Thijs een plan om van Juf Braaksel af te komen. Lotte heeft ook nog een ander geheim dat opgelost moet worden. Kan de magische ring van juf Evi haar daar misschien bij helpen?

Lees meer over de film

De deadline voor de filmwedstrijd is voorbij, je kunt dus niet meer meedoen. Ke kunt wel de opdracht nog doen in de klas! Carry en Aram leggen uit hoe.

Naar de filmopdracht op LessonUp
Deel artikel op

Bekijk ook eens

Bekijk alle artikelen
Volg ons op