Juf Braaksel en De Magische Ring

Lotte en Thijs zitten op een fijne school en hebben een lieve juf, juf Evi. Maar dan wordt de vreselijke juf Brakel directeur die een boel strenge regels verzint.

Namelijk: geen telefoons in de klas, verjaardagen mogen niet meer gevierd worden en trakteren is ten strengste verboden. Al snel geeft de klas haar een bijnaam: juf Braaksel. Ze moeten snel een plan bedenken om van die akelige juf Braaksel af te komen! Maar dat is nog niet alles: Lotte heeft ook een geheim dat moet worden opgelost. Kan de magische ring van juf Evi haar daar misschien bij helpen? Deze film is de negende boekverfilming van Carry Slee, en gaat over het zesde boek in de Juf Braaksel boekenreeks.

Wist je dat kinderen het leuk vinden om het boek te lezen nadat ze de film hebben gezien? Dit verhaal is ook beschikbaar als e- of (luister)boek bij de Jeugdbibliotheek.

Aan de slag met deze film?

Met de "Bekijk de film"-knop bovenaan deze pagina word je doorgestuurd naar de filmpagina van Pathé. De film sluit aan bij het vak Nederlands, aangezien de film een boekverfilming is. De film draait vanaf 20 december in bioscopen in Nederland.

TIP: Lees hier het interview met Carry Slee over de verfilming van Juf Braaksel!

  • Alle leeftijden

Aram van de Rest Nederland 2023, 95 min

Thema Boekverfilming, Verbeelding / fantasie, Vriendschap
Filmkenmerken > 61 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op