Engel

Een magische jeugdfilm, gebaseerd op het gelijknamige boek van Isa Hoes en haar dochter Vlinder Kamerling. Het onzekere meisje Engel vind plotseling een bijzonder klokje. Alles wat ze wenst, komt uit!

De elfjarige Engel heeft eigenlijk alles wat een kind zich maar kan wensen: ze is weliswaar wat onzeker, maar heeft verder liefdevolle ouders, een dierbare vriendin met wie ze alles kan delen en ze woont in een huis van een paar miljoen in Amsterdam-Zuid. Toch besluit een mysterieuze oude man haar een magisch klokje te schenken waardoor alles wat ze wenst ook echt uitkomt. Binnen de kortste keren wordt ze het populairste meisje van de klas. 

Wist je dat kinderen het leuk vinden om het boek te lezen nadat ze de film hebben gezien? Dit verhaal is ook beschikbaar als e- of (luister)boek bij de Jeugdbibliotheek.

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk”-knop bovenaan deze pagina kun je zien waar de film beschikbaar is. Het Nederlands Film Festival heeft gratis lesmateriaal ontwikkeld dat geschikt is voor groep 6, 7 en 8 van het primair onderwijs. Aan de hand van verschillende fragmenten onderzoeken de leerlingen hoe je met onder andere geluid en kleur een sfeer in een verhaal kunt bepalen. Daarnaast gaan de leerlingen aan de slag met stop-motion om magie te creëren. Vind de les hieronder.

  • Alle leeftijden

Dennis Bots Nederland 2020, 95 min

Thema Boekverfilming, Familie, Verbeelding / fantasie, Vriendschap
Filmkenmerken > 61 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op